REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalo ketverto turnyras kovo 29-30 dienomis vyks Panevėžyje, tačiau šiuo metu dėl titulo kovoja dar šešios komandos. Jeigu Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ jau turi bilietus į pusfinalį, tai likusios keturios komandos dėl jų dar turės pakovoti.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalo ketverto turnyras kovo 29-30 dienomis vyks Panevėžyje, tačiau šiuo metu dėl titulo kovoja dar šešios komandos. Jeigu Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ jau turi bilietus į pusfinalį, tai likusios keturios komandos dėl jų dar turės pakovoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji kovą dėl bilieto tarp keturių geriausių taurės komandų pradėjo „Šiauliai“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Saulės miesto ekipa prieš savaitę namuose 92:79 įveikė uostamiesčio ekipą. Organizatoriai krepšinio mylėtojams siūlo nedelsti ir paskubėti įsigyti bilietus į „Cido“ arenoje vyksiančią krepšinio šventę. Bilietus, kurių kainos prasideda nuo 15 litų, pardavinėja „Tiketa“.

REKLAMA

Ketvirtadienį kelią link finalo ketverto pradeda Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Prienų „TonyBet“ krepšininkai. Į finalo ketvertą pateks geresnį rezultatą po dviejų rungtynių turėsianti ekipa.

Būtent šis LKF taurės VI etapo mačas yra praėjusio sezono finalo atkartojimas. Prieš metus nebuvo rengiamos finalo ketverto varžybos, o nugalėtojas sprendėsi dviejų rungtynių serijoje. Tąsyk pirmame mače 2 taškais pralaimėję Prienų krepšininkai, namuose sužaidė pavyzdines rungtynes, šventė pergalę 21 taško skirtumu ir tapo taurės savininkais.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, tai praėjusių metų finalo pakartojimas, tačiau nemanau, kad tai pridės papildomas intrigos, - svarsto Prienų „TonyBet“ komandos vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus. - Juk nauji metai, naujas sezonas. Viskas prasideda nuo nulio. Praėjusiais metais Lietuvos krepšinio federacijos taurė buvo sumenkinta. Finalo serijos rungtynių nerodė jokia televizija. Nežinau, taip neturėjo būti. Jeigu „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ nėra, tai reiškia nieko nėra“.

„TonyBet“ komandai - taurė ir kelialapis į šio sezono LKF taurės varžybų VI etapą, o „Pieno žvaigždžių“ komandos kelias buvo sunkesnis. Jiems varžybas reikėjo pradėti nuo IV etapo. Pasvalio krepšininkai abu sykius nugalėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionus „Mažeikius“ (82:75 ir 75:60), o V etape palaužė prieš sezoną ambicingus planus puoselėjusius Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus (86:77 ir 79:48). „Mūsų pagrindinis tikslas pakliūti tarp keturių geriausių komandų Lietuvos krepšinio lygoje. Taurė yra kitoks turnyras. Čia tik viena komanda laimi, todėl čia didesnė konkurencija. Ypač kai dalyvauja „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Jeigu pavyks patekti tarp geriausių komandų, tai būsime patenkinti“, - kalba „Pieno žvaigždžių“ komandos vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre „Pieno žvaigždžių“ komandoje rezultatyviausiai žaidžia Artūras Jomantas. Vos 2-ose iš 4-ių žaistų rungtynių dalyvavęs puolėjas per mačą pelno po 17,5 taško. Jam puikiai talkina Egidijus Dimša, kuris per ketverias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taško ir atkovodavo po 9 kamuolius. Žygimanto Jonušo sąskaitoje po 13 taškų, o Dovydas Redikas įmeta po 11,5 taško ir atlieka 2,2 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas Rolandas Alijevas per mačą pelno po 7,5 taško ir atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA

Šį sezoną „TonyBet“ ir „Pieno žvaigždžių“ komandos tarpusavyje jau kovėsi penkis kartus – tris Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir du Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Tris pergales šventė Prienų atstovai, du kartus džiaugėsi Pasvalio krepšininkai.

„TonyBet“ labai sėkmingai rungtyniauja namuose. Nors jų atsarginių žaidėjų suolelis trumpesnis, tačiau kolektyvas toks tvirtas, kad jie sugeba kompensuoti kitų žaidėjų nebuvimą, - Prienų komandos pliusus vardina krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas. - „Pieno žvaigždės“ taip pat daug geriau žaidžia namuose, gal ne taip užtikrintai kaip Prienai, tačiau tikrai gerai. Svečiuose pasvaliečiai buksuoja, jų žaidimas tampa nenuspėjamas“.

REKLAMA

„Pasvalys stipri komanda, su kuria nuolat mes žaidžiame sunkias rungtynes, - kalba Prienų treneris V.Šeškus. - Namie laimime, o išvykoje visada pralaimime. Ir pasvaliečių tokia pati padėtis. Dabar dvi rungtynės – visko gali nutikti. Vienos nesėkmingai sužaistos rungtynės gali viską nuspręsti“.

„Prienuose rungtyniauja protingi krepšininkai, jie demonstruoja gerą krepšinį, - vardina „Pieno žvaigždžių“ treneris R.Grigas. - Kietas riešutėlis visiems varžovams. Šį sezoną visas pergales šventė namuose žaidusi komanda. Greičiausiai tai bus vienas svarbiausių faktorių ir šiose rungtynėse. Mes ir Prienai geriausiai rungtyniaujame namie. Mačai su „TonyBet“ komanda visada būna intriguojantys, kiekviena komanda nori laimėti, demonstruoja geriausią žaidimą. Nesvarbu koks tai turnyras. Visi susitikimai – principingi. Šių ekipų tarpusavio mačuose labiausiai išsiskiria A.Jomantas, kuris per 5 susitikimus vidutiniškai pelnydavo po 17,8 taško ir atkovodavo po 8 kamuolius. E.Dimša pelno po 11,8 taško ir atkovoja 4,6 kamuolio, Ž.Jonušas renka po 11 taškų, o R.Alijevas pelno po 10,2 taško ir atlieka 7,6 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prienų „TonyBet“ komandoje tarpusavio rungtynėse labiausiai pasižymėjo Artūras Valeika, kuris per 5 mačus pelnydavo po 13,8 taško ir atkovodavo 5,6 kamuolio. Po 13,2 taško per rungtynes pelnydavo Laimonas Kisielius, po 13 taškų ir po 3,5 rezultatyvius perdavimus pridėdavo Mindaugas Lukauskis, tiesa, jis žaidė vos 2-ose rungtynėse iš 5-ių. Gintaras Kadžiulis pelno po 12,5 taško, o tik viename susitikime dalyvavęs Arvydas Šikšnius pelnė 12 taškų.

„Nors prieš metus mes buvome čempionais, tačiau šiemet patekimas į ketvertuką jau būtų laimėjimas, - teigia V.Šeškus. - Šį sezoną didelė konkurencija. Idealu būtų jeigu patektume į ketvertą ir dar pavyktų laimėti medalius. Tačiau pradžioje didelis laimėjimas būtų vien patekimas tarp keturių geriausių. Mes stengsimės nugalėti jau pirmose rungtynėse, tačiau jeigu ir pralaimėtume keliais taškeliais, tai nebūtų didelė tragedija“. „Žinoma, kaip ir kiekviena komanda, stengsimės namuose nugalėti varžovus kuo didesniu skirtumu. Kuo geriau sužaisi namie, tuo paprasčiau bus rungtyniauti išvykoje. Tada jau gali planuotis įvairias žaidimo taktikas“, - sako Pasvalio klubo vairą savo rankose laikantis R.Grigas.

„Šios abi komandos kovojo praėjusių metų finale, tai tikrai galima sakyti, jog šis mačas abiems komandoms pridės papildomos motyvacijos. Tačiau spėčiau, kad į finalo ketverto varžybas pateks Pasvalio krepšininkai“, - savo prognozę išdėstė buvęs „Lietuvos ryto“ treneris ir „Žalgirio“ sporto direktorius Š.Sakalauskas. Pirmosios rungtynės ketvirtadienį Pasvalyje prasidės 18 valandą, o atsakomasis mačas kovo 20 dieną vyks Prienuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų