REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 15 dieną „Siemens“ arenoje vyks išskirtinis pasaulinio lygio Lietuvos bušido federacijos rengiamas turnyras „King of Kings“ (KOK). Čia bušido sirgaliai turės unikalią galimybę išvysti ne tik MMA Bushido super kovas, bet ir svorio kategorijos iki 71 kg aštuonių stipriausių pasaulio kovotojų turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš stipriausio pasaulyje aštuntuko per vieną vakarą liks tik vienas - pasaulio KOK čempionas. Savo mintimis apie artėjantį išskirtinį renginį paprašėme pasidalinti LBF prezidentą Donatą Simanaitį.

REKLAMA

- Ką galėtumėte papasakoti apie šį šeštadienį vyksiantį „KOK World GP 2014 In Vilnius“ pasaulio čempionatą?

- Galiu apibūdinti keliais žodžiais - tai turnyras, kurio seniai laukėme. Tokios sudėties „Grand Prix“ aštuntuko Lietuvoje iki šiol nebuvo. Tai pasaulinio lygio kovotojai. Sirgalių laukia ne vien intriguojantis aštuonių kovotojų GP turnyras, rezervinė kova, bet ir  keturios viena už kitą įdomesnės superkovos. Be abejonės, Lietuvoje norime matyti lietuvių pergales, tačiau tikrai nebus lengva. Tai sportas, laimės stipriausias. Artėjančio vakaro metu žiūrovų laukia įspūdingas šou, apie kurį galėčiau pasakoti valandų valandas. Tačiau, kaip sakoma, geriau vieną kartą pamatyti, nei 100 kartų išgirsti.

REKLAMA
REKLAMA

- Kas jūsų nuomone šio turnyro favoritai?

- Tokios stiprios sudėties „Grand prix“ turnyro Lietuvoje dar nėra buvę, kovotojai vienas už kitą stipresni, tad favoritais pavadinčiau visus aštuonis kovotojus. Nedrįstu spėti kas liks vakaro čempionu, kadangi visi iki vieno verti šio titulo. Na, o kuriam kovo 15-tos vakarą šypsosis fortūna visi pamatysime. Liko vos kelios dienos.

- Kaip keliais žodžiais galėtumėte apibūdinti jame dalyvaujantį Tadą Jonkų?

- Tadas - vienas iš stipriausių Lietuvos rinktinės kovotojų šioje svorio kategorijoje. 2013 metais vykusiame tokiame pačiame turnyre jis liko prizininku. Į Tadą dedame daug vilčių ir tikimės jį išvysti geriausios formos, ir, be abejonės, finale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ką manote apie Igno Baryso priešininką ir kokią baigtį prognozuojate šiai kovai?

- Ignas Barysas jau ne kartą įrodė, ko yra vertas. Italas labai pavojingas varžovas, pasižymintis agresyviu kovos stiliumi, todėl Ignui lengva tikrai nebus. Tačiau mes visi laukiame Igno pergalės.

- Kęstutis Smirnovas savo kovoje susikaus su kovos menų pasaulyje puikiai žinomu skandalistu, profesionaliu kikbokso kovotoju Gregor Lenartu. Kokie šansai Kęstučiui kaip MMA kovos meno atstovui laimėti šį susirėmimą?

- Manau lamės tas, kuris pasirinks tinkamą kovos taktiką. Jeigu Kęstutis, nieko nelaukęs, perves kovą į parterį ir ieškos būdų kaip atlikti skausmingą veiksmą, tada laimės, jeigu pasirinks taktiką kovoti stovėsenoje - praloš. Šios kovos intriga ir yra tame - kas stipresnis Bushido ringe, ar imtynių ar kikbokso meistras? Neįmanoma iš anksto numatyti kuriam iš varžovų pavyks primesti savo kovos sąlygas kitam, tad šios intriguojančios kovos rezultatas nenuspėjamas.

REKLAMA

- Visus be galo sudomino nauja bušido padangėje pasirodžiusi asmenybė Vėjus Vietrinas, kitaip vadinamas "Uraganas" Vėjus. Papasakokite truputėlį plačiau apie šį kovotoją.

- Vėjus – jaunas, stiprus, agresyvus kovotojas, 90 proc. savo pergalių laimėjęs nokautais. Mes jam prognozuojame puikią sportinę karjerą, be to, manau jau greitai apie Vėjų prabils visas pasaulis. Pagal mūsų planus Vėjus turėjo kovoti jau 2013 metų HERO'S turnyre, tačiau juos pakoregavo paskutinėmis dienomis prieš lietuvį atsisakę kovoti net du varžovai. Kovą teko atidėti iki šio turnyro. Šį kartą Vėjo laukia jo svarbiausia kova, kadangi tokio stipraus varžovo jis dar neturėjo – tai kovotojas iš Olandijos, labai pavojingas, su didesne profesionalia patirtimi, atstovaujantis garsųjį olandų klubą „MIKE Gym“.

REKLAMA

- Girdėjome, jog į Lietuvą atskrenda ne viena užsienio žurnalistų komanda iš tokių kanalų kaip Eurosport, FOX Sport, Orange Sport ir kt.. Be to, čempionatą per FOX Sport matys visas pasaulis. Ar LBF organizuojami turnyrai pasiekė jau tokį tarptautinį lygmenį, kad dėl jo pešasi svarbiausi pasaulio sporto kanalai?

- Būtent. Šis turnyras yra istorinis ne tik Lietuvos kovos menų pasaulyje, bet ir visame Lietuvos sporte, kadangi iki šiol dar nė vienas Lietuvos sporto projektas nebuvo rodomas visuose penkiuose pasaulio kontinentuose. Lietuvos bušido federacija perrašė sporto istoriją. Nuolatinio tikslo siekimo ir atkaklumo dėka visam pasauliui įrodėme, kad Lietuva sugeba kurti ir įgyvendinti pasaulinio lygio sporto projektus. Beje, galiu paminėti, kad Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas, skirstydamas 2014 metų fondą, už Lietuvos vardo garsinimą visame pasaulyje mums “padėkojo” tikrai ypatingai – skyrė apskritą nulį lėšų. Argi nejuokinga?

Brangūs sirgaliai, visų, kas neabejingi kovos menams, laukiame kovo 15 d. Vilniuje, „Siemens“ arenoje. Jūsų palaikymas Lietuvos kovotojams be galo svarbus ir reikalingas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų