REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tragedija Niujorke – nugriaudėjo galingas sprogimas

Aukų skaičius auga (atnaujinta 22.26)

 

Niujorke galingam sprogimui sugriovus du daugiabučius gyvenamuosius namus, žuvo dvi moterys ir dar 17 žmonių buvo sužeista.

REKLAMA
REKLAMA

 

Komunalininkai pranešė, kad netoliese esančio pastato gyventojas sakė netrukus prieš sprogimą užuodęs dujų kvapą.

REKLAMA

Harlemo kvartale, kuriame įvyko nelaimė, po sprogimo ant šaligatvių mėtėsi stiklų duženos iš sprogimo bangos išdaužytų langų ir virtinų. Pasak liudininkų, sprogimas buvo toks stiprus, kad nuo jo bangos iš lentynų pabiro prekės netoliese esančiuose maisto parduotuvėse.

Policijos pareigūnai, užsidėję dujokaukes ir medicinines apsaugines kaukes, užtvėrė kvartalą ir dalino kaukes vietos gyventojams bei praeiviams, kad apsaugotų juos nuo orą užtvindžiusių tirštų aitrių dūmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pajutau, lyg visą mano namą būtų sudrebinęs žemės drebėjimas“, – pasakojo 24-erių Waldemaras Infante (Valdemaras Infantė), dirbantis durininku netoliese esančiame name.

„Visur ant žemės mėtėsi stiklo šukės, išdužo visų parduotuvių langai“, – sakė jis.

Vienas šalia sugriuvusių pastatų esančio namo gyventojas pranešė, kad netrukus iki sprogimo užuodė dujų nuotėkį savo namuose, tačiau pagalvojo, kad kvapas galėjo sklisti iš lako, sakė komunalinių paslaugų įmonės „Con Edison“ atstovas Bobas McGee (Bobas Makgi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, netrukus po 9 val. 15 min. įmonė į tą namą išsiuntė dvi savo darbuotojų grupes, tačiau jos atvyko jau po sprogimo. B.McGee sakė, kad gatvėje nutiestas 200 milimetrų diametro žemo slėgio dujotiekis, tačiau jis negalėjo patvirtinti, kad sprogimas įvyko dėl dujų nuotėkio.

„Mes bendradarbiaujame su FDNY ir tikriname dujotiekius, – sakė jis. – Siekiame pašalinti bet kokį nuotėkį ir užtikrinti saugumą rajone“.

Už kelių namų nuo sprogimo vietos gyvenantis vyras sakė, kad išgirdęs sprogimą, kuris įvyko maždaug 9 val. 30 min., jis priėjo prie lango ir pamatė iš vieno namo stogo besiveržiančias liepsnas ir kylančius dūmus.

REKLAMA

„Buvau miegamajame, kai įvyko sprogimas, kuris sudrebino visą pastatą“, – sakė 26-erių Eoinas Hayes (Oenas Hejas).

Pasak jo, liepsnos apgaubė vieną namą, o tada persikėlė į kitą, kol galiausiai atslūgo.

Sprogimas įvyko netoli metropoliteno šiaurinės linijos bėgių, kurių atkarpą užvertė nuolaužos. Kol atkarpa valoma, sustabdytas traukinių eismas iš stoties „Grand Central“.

Ugniagesių departamentas pranešė, kad sprogimo vietoje dirba beveik 170 jo darbuotojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų