REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šakių rajone į pasieniečių tarnybinį visureigį atsitrenkė atbuline eiga važiuojantis girtas vietos gyventojas. Maža to, jis išplūdo pasieniečius, pagrasino susidorosiąs ir kibo pareigūnams į atlapus. Dabar vyro laukia ne tik teisės vairuoti praradimas, bet ir teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardoje gauta informacijos apie Kudirkos Naumiestyje įtartinai važinėjantį automobilį „Audi 80“. Sieną su Rusija saugančios užkardos pasieniečiai apie tai informavo netoli nurodytos vietos buvusius kolegas.

REKLAMA

Vienoje miestelio gatvėje šie pastebėjo stovintį automobilį „Audi 80“. Prie jo pasieniečiai privažiavo tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“. Išlipę VSAT pareigūnai ėjo įtarimų sukėlusio vairuotojo link. Pamatęs pasieniečius šis užvedė variklį, įjungė atbulinę pavarą, pradėjo važiuoti ir atsitrenkė į VSAT visureigį.

Įvykio metu žmonės nenukentėjo. Tarnybiniam VSAT visureigiui buvo įlenkti priekinis bamperis ir grotelės. Apgadintas ir „Audi 80“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš šio automobilio pasieniečiai ištraukė akivaizdžiai neblaivų vairuotoją. Sulaikomas jis VSAT pareigūnus išplūdo necenzūriniais žodžiais. Grasindamas su pasieniečiais susidorosiąs vyras puolė muštis. Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnams teko panaudoti fizinę jėgą ir užlaužus smarkuoliui rankas surakinti jį antrankiais. Vėliau atvykę Šakių policijos pareigūnai šiam 41-erių Kudirkos Naumiesčio gyventojui nustatė 2,47 promilės girtumą.

Už teisėto VSAT pareigūno reikalavimo nevykdymą, jo garbės ir orumo įžeidimą Šakių rajono gyventojui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas. Pažeidėjui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ir sukeltą eismo įvykį Kudirkos Naumiesčio gyventoją baus ir policijos pareigūnai, kuriems buvo perduotas ir jis pats, ir „Audi 80“.

Žalą dėl tarnybinio „Mitsubishi Pajero“ apgadinimų turėtų padengti „Audi 80“ apdraudusi bendrovė, kuri vėliau nuotolius išieškotų iš girto avarijos kaltininko.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų