REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Utenos kapinių plėtros idėjos konkursą laimėjo architektų projektas, siūlantis iš esmės keisti požiūrį į kapines kaip liūdesio vietą, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Slapšinskas dienraščiui teigė, kad naujų, 14 hektarų plotą užimančių Utenos rajono kapinių plėtros konkursas buvo paskelbtas pirmiausia dėl poreikio pastatyti kolumbariumą. Kartu sumanyta parengti ir visų kapinių projektą.

REKLAMA

Savivaldybės paskelbtam kapinių idėjos konkursui buvo pateikti keturi pasiūlymai. Savivaldybės sudaryta vertintojų komisija geriausiai įvertino sumanymą Utenos kapines paversti Harmonijos parku, į kurį būtų gera ateiti, jame būtų smagu leisti laiką.

Parkas kapinėse - Lietuvoje kol kas naujovė, esame pasiryžę ją įgyvendinti. Tačiau tam neabejotinai turėtume gauti visuomenės pritarimą", - teigė J.Slapšinskas.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, įrengti kapines, kuriose numatyta ir koplyčia bei skulptūrų alėjos, kainuotų apie 10 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Architektas Vitalijus Jankūnas, vienas iš trijų konkursą laimėjusios Utenos kapinių plėtros idėjos autorių, teigė, kad jo ir kolegų tikslas - kapines paversti patrauklia, jaukia ir džiugia susitikimų vieta. „Juk per Vėlines kapinėse mums būna gera, į jas noriai einame, džiugiai susitinkame su artimaisiais bei pažįstamais. Tad siekiame, kad rami ir džiugi Vėlinių dvasia Utenos kapinėse pleventų visais metų laikais", - sakė V.Jankūnas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų