REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos federalinė kosmoso agentūra „Roskosmos“ dėl nesėkmingų bandymų iškelti į orbitą kosminius aparatus, kurie nebuvo apdrausti, nuo 2010 m. padarė valstybei daugiau nei 20 milijardų rublių nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pranešė Rusijos aviakosminių draudikų asociacija (RAAKS). Jos ataskaitoje nurodoma, kad Rusijoje per 4 pastaruosius metus į kosmosą buvo paleista 100 raketų. 6 paleidimai buvo pripažinti nesėkmingais arba avariniais, o mažiausiai 5 iš jų nebuvo apdrausti.

REKLAMA

Per pastaruosius 4 metus Rusijos kosminis sektorius patyrė daugybę rimtų nesėkmių, teigia šalies dienraštis „Vedomosti“. Tarp jų minimas nesėkmingas raketos su 3 GLONASSS sistemos palydovais paleidimas 2010 m. gruodį, kurio metu visi palydovai nukrito į Ramųjį vandenyną, nesėkmingas bandymas iškelti į orbitą karinės paskirties palydovą „Geo-IK-2“ 2011 m. vasarį, tų pačių metų vasarą įvykęs nesėkmingas bandymas iškelti į orbitą palydovą „Ekspress-AM4“, bei tais pačiais metais netrukus po paleidimo nukritęs automatinis krovininis kosminis laivas „Progress“. 2011 m. lapkritį Rusijai nepavyko paleisti į Marsą kosminio aparato „Fobos-Grunt“, o tų metų gruodį buvo praratsas ryšių palydovas „Meridian-5“.

2012 m. rugpjūtį nepavyko iškelti į orbitą palydovų „Ekspress-MD2“ ir „Telcom-3“, o praėjusią liepą raketa „Proton-M“ su 3 GLONASS sistemos palydovais sprogo praėjus 30 sekundžių po paleidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų