REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrų kabinetas svarstys Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtą planą, kaip apsisaugoti nuo galimų išpuolių ar sukčiavimo atvejų, įvedant eurą. Ministerija teigia, jog tam reikės papildomų Policijos departamento pajėgų.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumente, kurį Vyriausybė svarstys trečiadienį pasitarime, minimos kelios rizikų rūšys. Tarp jų – užpuolimai, euro banknotus vežant į saugyklas ar į komercinius bankus, todėl reikės papildomos apsaugo pinigus gabenantiems automobiliams.

REKLAMA

Ministerija taip pat įspėja, jog galimi sukčiavimo atvejai, keičiant litus į eurus, be to, gali būti platinami netikri ar suklastoti euro banknotai. Taip pat gali padažnėti pinigų plovimo atvejų, kibernetinių atakų.

Šiam planui sausio 30 dieną pritarė darbo grupė euro įvedimo veiksmams koordinuoti. VRM buvo įpareigota identifikuoti galimas grėsmes vartotojų apsaugai ir saugumui euro įvedimo metu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų