REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV bendrovė „Emotient“ sukūrė „Google“ išmaniesiems akiniams „Google Glass“ skirtą aplikaciją „Sentiment Analysis“, kuri atpažįsta šalimais esančių žmonių emocijas, pranešė „TechCrunch“.

REKLAMA
REKLAMA

Aplikacija naudoja akiniuose įmontuotą fotokamerą ir analizuoja ja padarytų aplinkinių žmonių veidų nuotraukas. „Sentiment Analysis“ fiksuoja žmonių veido raumenų padėtį bei judesius ir tuo remdamasi daro išvadą apie jų emocinę būklę, sakoma pranešime.

REKLAMA

Pasak gamintojų, aplikacija gali nustatyti bendrą žmogaus nuotaiką bei „bazines“ ir „sudėtingas“ emocijas. Prie bazinių priskiriamas džiaugsmas arba baimė, o prie sudėtingų – nusivylimas ir sutrikimas. Taip pat skelbiama, kad „Sentiment Analysis“ geba nustatyti ir žmogaus lytį.

„Emotient“ atstovų teigimu, ateityje ši aplikacija, kuri šiuo metu yra bandoma, išmoks nustatyti apytikrį žmogaus amžių ir jo etninę priklausomybę. Gamintojai tvirtina, kad viena pagrindinių „Sentiment Analysis“ naudojimo sričių taps mažmeninė prekyba. Naudodami šią programėlę pardavėjai esą galės sužinoti nebylią pirkėjų nuomonę apie vieną ar kitą prekę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų