REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo vieno „Malaysia Airlines“ suklastotu pasu keliavusio keleivio tapatybė

Paaiškėjo stulbinančio aplaidumo faktų, kurie galėjo nulemti „Malaysia Airlines“ katastrofą (papildyta 13.51)

13 val. 51 min. Keleivinio lainerio dingimą tirianti Malaizija nustatė vieno suklastoto paso savininką

13 val. 51 min. Keleivinio lainerio dingimą tirianti Malaizija nustatė vieno suklastoto paso savininką

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Malaizija nustatė tapatybę vieno iš dviejų vyrų, įsėdusių į dingusį oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvą su pavogtais pasais, pirmadienį pranešė policijos vadovas.

REKLAMA

Policijos vadovas Khalidas Abu Bakaras (Chalidas Abu Bakaras) nurodė, kad tas asmuo, kuris nėra Malaizijos pilietis, buvo atpažintas pagal oro uosto apsaugos vaizdo kamerų įrašus.

„Tai viskas, ką galime atskleisti, – pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP. – Vis dar aiškinamės, ar jie (pavogtais pasais pasinaudoję asmenys) atvyko teisėtai, ar neteisėtai.“

13 val. 45 min. Vietnamo gelbėtojų rastas objektas nėra gelbėjimosi plaustas iš dingusio Malaizijos lainerio

REKLAMA
REKLAMA

Vietnamo gelbėtojų sraigtasparnis ištraukė jūroje aptiktą plūduriuojantį geltoną objektą ir nustatė, kad jis nėra, kaip buvo įtariama, gelbėjimosi plaustas iš dingusio Malaizijos lėktuvo, pirmadienį pranešė tos šalies Civilinės aviacijos valdyba.

„Jis (sraigtasparnis) ištraukė tą objektą, pranešus ir paprašius Malaizijos gelbėjimo centrui, už 130 kilometrų į pietvakarius nuo To Ču salos. Nustatyta, kad tas objektas yra dumbliais apaugęs kabelio ritės šonas“, – nurodoma Vietnamo civilinės aviacijos valdybos tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietnamas pirmadienio popietę pasiuntė du sraigtasparnius į pietus nuo Fukuoko salos ištraukti objekto, kuris anksčiau buvo pastebėtas paieškose dalyvaujančio lėktuvo.

11 val. 10 min. Vietnamas ieško „geltono objekto“, panašaus į dingusio Malaizijos lėktuvo gelbėjimosi plaustą

Vietnamas pasiuntė gelbėtojų sraigtasparnius ieškoti „geltono objekto“, pastebėto teritoriniuose vandenyse, kuris gali būti gelbėjimosi plaustas iš dingusio Malaizijos keleivinio lainerio, skraidinusio 239 žmones, pirmadienį pranešė vienas vyriausybės pareigūnas.

REKLAMA

Vienas Vietnamo lėktuvas pastebėjo tą objektą anksčiau pirmadienį, tačiau buvo per toli, kad jį atpažintų, susisiekimo viceministras Pham Quy Thieu (Fam Kui Tchieu), vadovaujantis Gelbėjimo komitetui, sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Vietnamo civilinės aviacijos valdyba savo tinklalapyje nurodė, kad paieškos vykdomos už maždaug 140 kilometrų į pietvakarius nuo To Ču salos, esančios už maždaug 200 kilometrų nuo pietų Vietnamo krantų.

Malaizijos vidaus reikalų ministras pareiškė, kad du keleiviai, kurie, pasinaudoję pavogtais pasais, įsėdo į oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvą, vėliau dingusį su 239 žmonėmis, buvo „azijietiškų veido bruožų“, pranešė žiniasklaida.

REKLAMA

„Malaysia Airlines“ MH370 reiso laineris, skridęs iš Kvala Lumpūro į Pekiną, dingo skrisdamas virš jūros tarp Malaizijos ir Vietnamo šeštadienį paryčiais, praėjus maždaug valandai, kai pakilo.

Nuogąstavimų dėl potencialios teroro atakos iškilo, kai paaiškėjo, jog bent du keleiviai, buvę tame lėktuve, užsiregistravo skrydžiui, pateikę pavogtus Italijos ir Austrijos piliečių pasus. Buvo nustatyta, kad tikrieji tų pasų savininkai yra gyvi ir sveiki.

„Tebesu suglumęs, kaip galėjo nutikti, kad (imigracijos pareigūnai) nesusiprotėjo: italas ir austras, tačiau azijietiškų veido bruožų“, – vidaus reikalų ministrą Zahidą Hamidi (Zahidą Hamidį) sekmadienį citavo Malaizijos nacionalinė naujienų agentūra „Bernama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau detalių tame pranešime nebuvo pateikta. Malaizijos pareigūnai anksčiau sakė tiriantys tų keleivių atvaizdus, užfiksuotus apsaugos vaizdo kamerų.

Malaizijos susisiekimo ministras sekmadienį nurodė, kad vyriausybė tikrina teroristinio išpuolio galimybę ir palaiko ryšius su kitų šalių žvalgybos agentūromis, įskaitant JAV federalinių tyrimų biurą (FTB).

09 val. 22 min. Gelbėtojai neranda mįslingai dingusio Malaizijos lėktuvo nuolaužų

Tarptautinės paieškų ir gelbėjimo operacijos nariai iki šiol nerado jokių patvirtintų nuolaužų iš oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo, mįslingai dingusio prieš daugiau nei dvi dienas, pirmadienį pranešė vienas pareigūnas.

REKLAMA

„Ponios ir ponai, deja, neradome nieko, kas būtų panašu į objektus iš lėktuvo, o juo labiau paties lėktuvo“, – pareiškė Malaizijos civilinės aviacijos departamento vadovas Azharuddinas Abdul Rahmanas (Azharudinas Abdul Rahmanas).

Jis taip pat sakė, kad Vietnamo pareigūnai kol kas nepatvirtino Malaizijos ieškotojų pranešimų, kad buvo pastebėta lėktuvų nuolaužų.

„Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvo, kuris skrido iš Kvala Lumpūro į Pekiną ir kuriame buvo 239 žmonės, buvo pasigesta šeštadienį paryčiais.

Laineris prarado ryšį su skrydžių kontrolės tarnybomis kažkur tarp Malaizijos ir Vietnamo, o gelbėtojai iš vieno žemai skridusio lėktuvo pastebėjo objektą, panašų į to lainerio duris, pranešė valstybinis laikraštis „Thanh Nien“.

REKLAMA

10 val. 33 min. Kinija ragina Malaiziją suintensyvinti dingusio lėktuvo paieškas

Kinijoa užsienio reikalų ministerija pirmadienį paragino Malaiziją suintensyvinti dingusio oro bendrovės "Malaysia Airlines" lainerio, kuriame buvo 239 žmonės, paieškas ir tyrimą dėl to incidento.

Ministerijos atstovas Qin Gangas (Čin Gangas) šiuos komentarus išsakė per kasdienę spaudos konferenciją.

Interpolui patvirtinus, kad bent du keleiviai į tą lėktuvą įsėdo pasinaudoję pavogtais pasais, daugėja klausimų dėl galimų saugumo spragų, taip pat prielaidos, jog laineris galėjo sudužti susprogdinus bombą arba jį pagrobus.

Tarptautinė policijos organizacija nurodė tikrinanti, ar kiti to lėktuvo keleiviai nebuvo pasinaudoję suklastotais tapatybės dokumentais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų