REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karolis Birgilas, Rytis Zaloga

Darbo partija pastarosiomis dienomis demonstruoja rimtą nepasitenkinimą dėl Dalios Grybauskaitės pareiškimo apie galimą Kremliaus įtaką šios partijos vadovams.

REKLAMA
REKLAMA

Reikalaujama faktų ir dokumentų, piktinamasi visuomenės nuteikinėjimu prieš šią politinę jėgą. Neabejotinai tokia partijos pozicija yra palaikoma ir socialniuose tinkluose. Visgi ši parama nėra tokia jau nuoširdi. Visais kitais klausimais taip pat.

REKLAMA

Naujienų portalų komentaruose galima sutikti neegzistuojančių komentatorių, kurie noriai užsiima tam tikrų pozicijų palaikymu bandant formuoti visuomenės nuomonę. Darbo partija ir jos jaunimo organizacija „Darbas“ kol kas pirmieji perkėlė šią veiklą į socialinį tinklą „Facebook”.

Pirmiausia rimtą raudoną vėliavą iškėlė perdėtai ir tendencingai Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės viešnages komentuojantys asmenys „Facebook“ tinkle. Tai ir buvo siūlo galas padėjęs atsekti, kad šios paskyros yra netikros.

REKLAMA
REKLAMA

Sukurti netikri vartojai „pamėgsta” Darbo partijos puslapius socialiniame tinke ir pagrindinių Darbo partijos oponentų puslapius. Taip pat įtraukiamos ir Lietuvoje veikiančių naujienų puslapių paskyros. Vėliau imama girti Darbo partiją, menkinti jos konkurentus.

Visų pirma absoliuti dauguma paskyrų buvo sukurtos sausio 28-29 dienomis. Jei šio fakto neužtenka demaskuoti desperatiškus būdus palaikyti partiją socialiniuose tinkluose, tai galutinis argumentas yra nepaneigiamas.

Visų paskirų nuotraukos yra paimtos iš Rusijos socialinio tinklo „VKontakte“ ir profesinio socialinio tinklalapio „LinkedIn“ bei latviškų „Facebook“ paskyrų.

Ko gero, skaitant šį strapsnį daugumos paskyrų jau nebebus tarp veikiančių, tačiau čiagalite rasti visas anketas ir iliustracijas apie šį tinklą.

Juodosios buhalterijos byla yra vakar dienos reiklas. Šiandien pirmenybė teikiama technologijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų