REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Rotušėje Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ir Lvovo (Ukraina) meras Andryj Sadovyj miestų tarybų vardu pasirašė Vilniaus ir Lvovo bendradarbiavimo sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiandien mes ypač laimingi, kad pasirašėme sutartį su Lvovu. Aš įsitikinęs, kad esama padėtis Ukrainoje greitai pasikeis į gerąją pusę. Mūsų bendradarbiavimas ir draugystė gali būti geru pavyzdžiu besivaidijančioms valstybėms“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

"Vilnius ir Lvovas, Lietuva - Ukraina, - tai labai panašūs miestai, panašios šalys. Bet, svarbiausia, kad tai laisvi miestai, kuriuose gyvena laisvi žmonės, laisvi gyventojai, kurie gali kurti laisvą gyvenimą. sutarti pasirasome musu tautos dainiaus – Taraso Ševčenkos 200-ųjų gimimo metinių sukakties metais. Čia jis gyveno, kūrė, rašė apie Vilnių“, - po sutarties pasirašymo kalbėjo A.Sadovyj.

Sutarties pasirašymu miestai įsipareigojo plėtoti draugiškus dalykinius santykius, ypač senamiesčių išsaugojimo ir UNESCO istorinio paveldo valdymo srityse. Taip pat bus siekiama nuolat stiprinti draugiškus tarpvalstybinius ryšius, ieškoti būdų efektyviau išnaudoti turimas ekonomines ir kultūrines galimybes. Bendradarbiavimas bus skatinamas mokslo ir technikos, švietimo, meno ir kultūros, turizmo ir sporto, aplinkosaugos, sveikatos, energetikos, transporto ir kitose miestams svarbiose srityse.

REKLAMA
REKLAMA

Miestai taip pat įsipareigojo dalytis patirtimi ir skleisti informaciją apie bendradarbiavimą.

Lvovo miesto delegacija šiandien ryte taip pat lankėsi Antakalnio kapinėse kur prie paminklo „Pieta“ pagerbė žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą.

Po sutarties pasirašymo 13 val. merai dalyvaus Kaziuko mugės, o 13:30 val. Viduramžių miestelio atidarymo šventėje.

14:30 val. prie Karoliniškių poliklinikos (L. Asanavičiūtės g. 27a). Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė Vilniaus miesto ir visos Lietuvos vardu Lvovo delegacijai įteiks mobilią kliniką, kuri, esant reikalui, gali būti naudojama kaip operacinė.

Lvovas ketvirtasis Ukrainos miestas su kuriuo susigiminiavo Vilnius. Lietuvos sostinė jau yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su Kijevu, Donecku ir Dnepropetrovsku. Iš viso Vilnius yra sudaręs 34 bendradarbiavimo sutartis su įvairiais pasaulio miestais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų