REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė sako negalinti atsakyti, ar buvo gavusi informacijos apie galimą Rusijos įtaką partijos vadovams.

"Aš negaliu atskleidinėti informacijos, kuri yra su grifu slaptai ar kitais grifais, įstatymas numato, kaip institucijos turi teikti informaciją. Aš turiu visus leidimus ir turėjau nuo 2004 metų dirbti su slapta informacija, viais lygiais", - Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė, klausiama, ar ji yra gavusi tokios informacijos.

Parlamento pirmininkė sakė, kad "prezidentė privalo paneigti neteisingai paskleistą informaciją".

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, trečiadienį apsilankiusi Zoknių karinių oro pajėgų aviacijos bazėje, pareiškė turinti žinių, kad valdančiosios Darbo partijos vadovams įtaką gali daryti Rusijos vadovybė, todėl partijos atstovai nebus kviečiami į pasitarimus dėl šalies gynybos klausimų.

L.Graužinienė reaguodama pareiškė, kad prezidentė turi arba pateikti jos žodžius pagrindžiančius faktus, arba paneigti ir atsiprašyti, priešingu atveju Seime bus inicijuojama komisija dėl jos įgaliojimų viršijimo.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį klausiama, kiek laiko lauks prezidentės paneigimo, prieš inicijuodama komisiją, L.Graužinienė sakė "dar palauksianti".

Dėl Rusijos agresijos Kryme prezidentė pirmadienį sukvietė pasitarimą, į kurį pakvietė visus Valstybės gynimo tarnybos narius, išskyrus Seimo pirmininkę, Darbo partijos vadovę L.Graužinienę. Į pasitarimą nebuvo pakviestas ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas "darbietis" Artūras Paulauskas, nors Užsienio reikalų bei Europos reikalų komitetų vadovai, kai kurie Seimo vicepirmininkai dalyvavo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų