REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnų įvairūs pavojai tyko ne tik darbo metu – kerštingi piktadariai gali jų tykoti bet kada.

Pareigūnų įvairūs pavojai tyko ne tik darbo metu – kerštingi piktadariai gali jų tykoti bet kada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 2 d. naktį Biržuose, aplinkos apsaugos inspektoriaus nuosavo namo kieme, buvo supjaustytos visos keturios jo automobilio padangos. Apie sugadintą asmeninį turtą pranešta policijai. Manoma, kad išpuolis susijęs su pareigūno darbu gamtos apsaugos srityje.

REKLAMA

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis kreipėsi į Policijos departamento policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį ir paprašė užtikrinti aplinkos apsaugos pareigūnų saugumą. Tokio veiksmo paskatino imtis įvykis Biržuose, kai buvo supjaustytos aplinkos apsaugos pareigūno asmeninio automobilio padangos.

„Kova su pažeidėjais intensyvėja, svarbu ją tęsti toliau, bet turime būti pasiruošę viskam, todėl ir kreipiausi į generalinį komisarą ir paprašiau užtikrinti, kad kaltininkai būtų kuo skubiau surasti ir nubausti. Tai bus aiški žinutė, kad tokie dalykai nebus toleruojami“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Aplinkos ministerijai sugriežtinus gamtos apsaugos kontrolę ir padidinus gamtos ištekliams padarytos žalos apskaičiavimo įkainius, brakonieriai ne kartą kliudė vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, įžeidinėjo pareigūnus ir naudojo fizinę prievartą prieš juos, naikino valstybės turtą, bandydami išvengti atsakomybės už padarytus pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų