REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Penktadienį sostinėje prasideda visą savaitgalį truksianti, jau 411 kartą rengiama Kaziuko mugė. Svarbiausias šių metų Kaziuko mugės priesakas − „Derėkis ir lauk magaryčių!“.

REKLAMA
REKLAMA

Visą savaitgalį tradicinėje Kaziuko mugėje sostinės gyventojai ir svečiai galės įsigyti rankdarbių, paragauti įvairių Lietuvos regionų valgių.

REKLAMA

Organizatorių teigimu, šventinės Kaziuko mugės svečių šiemet lauks dar daugiau naujovių, atrakcijų ir pramogų. Pirmą kartą istorijoje šiemet sukurtas specialus Kaziuko mugės ženklas, kurį įteisino Vilniaus savivaldybės Taryba.

Organizatoriai skelbia, kad pirmą kartą Vilniaus savivaldybės kvietimu Kaziuko mugėje svečiuosis susigiminiavusių miestų delegacijos iš Karaliaučius, Vitebsko, Lvovo, Vroclavo miestų.

Šiemet Kaziuko mugė sugrįš ir į Katedros aikštę, lankytojų lauks ir visų laikų ilgiausias Kaziuko kelias, kuris sieks net aštuonis kilometrus – nuo Seimo iki Tymo kvartalo Užupyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų mugėje atgims viduramžių dvasia − Rotušės aikštėje bus statomas Gedimino laikų miestelis. Kiekvienas svečias galės susipažinti su viduramžių epocha iš arčiau: dailidės, staliai, kalviai, drožėjai, mūrininkai ir vinių kalėjai kvies į senovinę statybos amato mokyklą, lauks keramikos lipdymo ir medžio drožybos pamokos, viduramžių šokiai ir žaidimai.

Etnologas, knygos „Kaziuko mugė“ autorius Libertas Klimka teigia, kad gilia istorine tradicija išsiskirianti Kaziuko mugė yra unikalus mūsų šalies reiškinys. „Kilusi iš šventojo karalaičio Kazimiero procesijų, rengiamų nuo 1604 metų, rodydama rankų darbo išmoningus gaminius, vaišindama kulinarinio paveldo valgiais ir džiugindama unikaliomis vilnietiškomis verbomis, mugė neturi lygių aplinkiniuose kraštuose“, – savo knygoje rašo Libertas Klimka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų