REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos moterys sugeba patirti daugybinių orgazmų, kitoms šis fiziologinis malonumas pasiekiamas gerokai rečiau. Tačiau JAV mokslininkai pareiškė sukūrę orgazmo įrenginį. Norint pajusti orgazmą, reikės atlikti implantavimo operaciją, o po to – tik spusčioti mygtuką. „O-mygtuką“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors, atrodytų, toks kelias į orgazmą rožėmis klotas, nereikia pamiršti, kad rožės ne tik kvepia ir gražu, bet ir duria bei sukelia skausmą. Ne išimtis ir „o-mygtukas“. Pats medicininis implantas bus nedidesnis už mobilųjį telefoną. Tačiau jis implantuojamas atliekant chirurginę operaciją. Orgazmą šis įrenginys sužadins elektrodų siunčiamais impulsais.

REKLAMA

Neurofiziologas Jimas Pfausas mano, kad „magiškoji dėžutė“ padės orgazmo disfunkcijos kamuojamoms moterims. Konkordijos universitete (Monrealis, Kanada) seksualinio elgesio neurobiologiją studijuojantis tyrėjas „New Scientist“ pasakojo, kad kai kurios moterys painioja simpatinės nervų sistemos susijaudinimą (pvz., padažnėjusį širdies plakimą, prakaituojančias rankas, padidėjusį jautrumą) su baime, todėl nori į tokias situacijas nepakliūti."

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas orgazmo disfunkcija gydoma psichoterapinėmis priemonėmis, tačiau medicininis implantas galėtų „įveikti“ problemą gerokai paprasčiau.

Implantavimo operacijos metu pacientė išliktų sąmoninga: chirurgas prie tam tikrų stuburo smegenų nervų galūnėlių prijungtų įrenginio elektrodus. Šie būtų sujungti su signalų generatoriumi – mažesne už mobilųjį telefoną dėžute. Ją planuojama implantuoti po sėdmenų oda. Sumanymo esmė – panorėjus implantą galima įjungti nuotoliniu pulteliu.

Orgazmus sukeltų paprasčiausias mygtuko spustelėjimas. Įrenginį būtų galima užprogramuoti taip, kad jis suteiktų po keletą orgazmų per savaitę ar per dieną. Tiesa, toks įrenginys kol kas tik patentuotas, o jo masinės produkcijos planus lems klinikiniai bandymai, kurie bus pradėti šiemet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pjemonto Anestezijos ir skausmo konsultacinės klinikos Vinston-Saleme (Šiaurės Karolina, JAV) chirurgui Stuartui Meloy mintis apie tokį išradimą į galvą šovė netikėtai.

„Operacijos metu implantavau elektrodus, tik staiga operuojama moteris pradėjo aistringai dejuoti ir šūkčioti, – prisimena gydytojas. – Pasiteiravau, kas atsitiko. Ji atsakė, kad privalėsiu to išmokyti ir jos vyrą.“

Su vyrais S. Meloy įrenginio dar neišbandė, tačiau įsitikinęs: nėra priežasties manyti, kad vyrų organizmuose toks įrenginys būtų bevertis.

Klinikinius „o-mygtuko“ bandymus planuoja atlikti Mineapolyje veikianti bendrovė „Medtronics“, tačiau įrenginio išradėjas patikino, kad leidimas jį implantuoti bus suteikiamas tik rimčiausiais orgazmo disfunkcijos atvejais, nes tai yra invazinė priemonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų