REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 6 d. startavusi internetinė pasirengimo brandos egzaminams priemonė „Egzaminatorius.lt“ leis moksleiviams savarankiškai ruoštis lietuvių kalbos, matematikos, istorijos ir biologijos egzaminams.

REKLAMA
REKLAMA

Čia bus pateikiama visiškai brandos egzaminų programas atitinkanti susisteminta medžiaga – konspektai, sąvokos, įvairaus sudėtingumo užduotys, vaizdinė medžiaga ir rekomendacijos mokymuisi. Be to, moksleiviai galės ne tik mokytis, tačiau ir pasitikrinti savo žinias spręsdami testus ir sužinodami, kiek yra išmokę vieną ar kitą temą, sakoma „Egzaminatorius.lt“ sistemą sukūrusios įmonės „E. mokykla“ pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad kompiuteriuose, planšetėse ir išmaniuosiuose telefonuose veikianti internetinė sistema bus naudinga ir mokytojams, kuriems joje pateikiama medžiaga bus prieinama visiškai nemokamai. Jie vyresniųjų klasių mokiniams galės pateikti daugiau nei 5000 skirtingų įsivertinimo testų ir netrukus gauti visos klasės ir kiekvieno mokinio rezultatų analizę. Kuriant sistemą mokiniams ir mokytojams siekiama, jog technologinė pažanga švietimo sektoriuje būtų išnaudojama kuo aktyviau.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad „Egzaminatorius.lt“ turinys bei metodika rengti, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, Nacionalinio egzaminų centro ir kitų švietimo įstaigų rekomendacijas. Taip pat priemonės kūrėjai įvertino patvirtintas naujausias nuostatas dėl brandos egzaminų programų, jų organizavimo ir vykdymo tvarkos.

„Sistema „Egzaminatorius.lt“ yra vienas būdų, kaip efektyviau stebėti ir valdyti mokymosi laiką, kaip pasitelkti šiuolaikinį pasiruošimo egzaminams formatą. Jau kurį laiką vyksta diskusijos, jog egzaminai turėtų būti vykdomi elektroninėje aplinkoje. Pirmieji žingsniai žengti – šioje erdvėje įgyvendintas informacinių technologijų egzaminas, šį pavasarį taip bus vykdomi ir dešimtokų bandomieji egzaminai. Taigi natūralu, jog pasiruošimo priemonės taip pat turi būti pasiekiamos internete“, – pranešime cituojama Nacionalinio egzaminų centro egzaminų skyriaus vedėja Asta Ranonytė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų