REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Atlanto“ ir Alytaus „Dainavos“ rungtynėmis uostamiestyje kovo 8 dieną, šeštadienį, startuoja 2014 metų „SMScredit.lt A lygos“ čempionatas, kuriame dėl medalių ir vietų Europos klubų turnyruose kovos 10 komandų. Sezono finišas numatytas lapkričio 29 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

„Bent septynios komandos žada tapti prizininkais. Ambicijų turi ne viena ekipa. Jei sezono pabaigoje susiklostys panaši situacija kaip pernai, kai keturios komandos techniškai turėjo šansus iškovoti bet kurią prizinę vietą, bus džiugu. Su dviem komandomis naujokėmis tikimės kovingo ir įdomaus čempionato“, - per A lygos pristatymą ketvirtadienį kalbėjo Lietuvos futbolo klubų asociacijos (LFKA) direktorius Justinas Garliauskas.

REKLAMA

A lygoje šįmet žais aštuoni stipriausi praėjusio sezono šalies klubai – Vilniaus „Žalgiris“, Klaipėdos „Atlantas“, Panevėžio „Ekranas“, Marijampolės „Sūduva“, Pakruojo „Kruoja“, Gargždų „Banga“, „Šiauliai“ ir „Dainava“.

Paskutinę vietą praėjusių metų čempionate užėmusį ir į žemesnę lygą iškritusį Tauragės „Taurą“ keičia du naujokai – „Klaipėdos granitas“ ir „Trakai“. Čempionatas vyks keturių ratų sistema, paskutinę 10-ą vietą užėmusi ekipa „kris“ į pirmąją lygą, o pastarosios nugalėtojas pakils į Ą lygą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tarp naujovių – LFF vykdomojo komiteto nutarimu legionierių limitas didinamas iki 6. Taip pat bus įgyvendinta A lygos mobilioji versija. Dalį rungtynių bendradarbiaudami su LRT parodysime HD formatu, o visas A lygos dvikovas futbolo gerbėjai galės matyti internetu, - dėstė J. Garliauskas. – Turime nemažai sustiprėjusių komandų. Grįžta Lietuvos futbolo legendos Deividas Šemberas, Edgaras Jankauskas. Tai džiugina. Viltis ir lūkestis, kad geriausi mūsų futbolininkai žaistų mūsų pirmenybėse.“

Kalbėdamas apie užsienio investicijas Lietuvos futbolo federacijos direktorius Edvinas Eimontas tuo pasidžiaugė, tačiau pabrėžė, kad LFF rūpinasi ir saugiu futbolo vystymu šalyje. „LFF daro nemažai žingsnių dėl sutartų rungtynių prevencijos, bendradarbiaujame su UEFA ir teisėsaugos tarnybomis, įsteigėme tyrimų komitetą, kuris analizuoja gaunamus signalus. Konsultuojamės ir su teisininkais, kokias užkardas statyti. Investuotojų integralumo testas – viena iš jų“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VMFD „Žalgiris“ direktorius Mindaugas Nikoličius tvirtino norįs, kad čempionatas būtų konkurencingas: „10 komandų – labai gerai. Konkurencija neleidžia atsipalaiduoti, verčia tobulėti. Komandos debiutantės – gera paspirtis.“

„Atlanto“ klubo prezidentas Romualdas Jonaitis pasidžiaugė, kad 10 komandų čempionate – optimalus skaičius. „Sezonas bus ilgas, žiūrovai užimti kone visus metus. Mūsų tikslai – laimėti kiekvienas rungtynes. Konkurencija didelė. Į prizines vietas pretenduoja 7 komandos, tai dvi į vieną vietą. Tai kels Lietuvos futbolo lygį, lygos prestižą.“

REKLAMA

Sėkmingai Europos lygos atrankoje praėjusiais metais grūmęsis „Žalgiris“ gerokai atnaujino sudėtį, bet nesumažino ambicijų. Čempionai, kurių komandoje pernykščių žvaigždžių Pavelo Komolovo, Manto Kuklio, Kamilio Bilinsko, Lukos Peričiaus vietas užims Deividas Šemberas, Linas Pilibaitis, Artakas Jedigarianas bei į Vilnių grįžęs Jakubas Wilkas, kalba apie norą prasimušti bent jau į Europos lygos grupių turnyrą.

Praėjusio sezono sensacija Klaipėdos „Atlantas“ savo lyderius išsaugojo. Tai reiškia, kad mūsų laukia dar viena trenerių Mareko Zubo iš „Žalgirio“ ir klaipėdiečių žaidimą strateguojančio Konstantino Sarsanijos visą sezoną truksianti šachmatų partija futbolo aikštėse.

REKLAMA

Įspūdingai paskutinę praėjusio sezono atkarpą įveikusi „Sūduva“ ne tik išsaugojo komandos branduolį, bet ir sulaukė pastiprinimo. Suvalkijos klubas pasirašė kontraktus su Marko Andjelkovičiumi, Arminu Vaskela, Mariumi Činiku. Čempiono titulą pernai praradęs „Ekranas“ veteranus pakeitį jaunimu, bet dar 2013 metų rudenį įrodė, kad pergalių alkis ir noras kovoti – rimtas pavojus varžovams.

Tarpsezonį nė vienerių kontrolinių rungtynių nepralaimėjusi „Banga“ metus pradeda su naujais rėmėjais iš užsienio ir naujų legionierių būriu. „Kruoja“ vėl subūrė daugelyje futbolo mūšių apšaudytą futbolininkų kuopą.

Rimtų ambicijų turi ir naujokai. Prie „Trakų“ prisidėjo buvę Lietuvos rinktinė žaidėjai – Vytautas Lukša, Marius Miceika, Paulius Grybauskas, „Klaipėdos granitą“ į kovą ves buvusios nacionalinio futbolo žvaigždės Robertas Poškus ir jo asistentu ant trenerių tiltelio tapęs Tomas Ražanauskas, o aikštėje vienu lyderių turėtų būti iš Latvijos grįžęs Tomas Tamošauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų