REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmąjį kontrolinį 2014 metų testą Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė baigė lygiosiomis 1:1 su Kazachstano atstovais. Turkijoje vykusiose rungtynėse lietuviai jau rungtynių pradžioje pirmavo po Gedimino Vičiaus įvarčio, tačiau antrojo kėlinio viduryje rezultatą išlygino Nurbolas Žumaskalijevas.

REKLAMA
REKLAMA

Startinėje sudėtyje - debiutantas

Šios rungtynės buvo formaliai pirmosios, kai vyriausiojo trenerio pareigose debiutavo Igoris Pankratjevas. Laikinai šiame poste 49 metų treneris jau dirbo pernai per paskutines trejas sezono rungtynes.

REKLAMA

Rinktinės gretose debiutavo 19 metų puolėjas Lukas Spalvis, kuris aikštėje pasirodė nuo pirmųjų minučių. Antrajame kėlinyje aikštėje taip pat pasirodė jo bendraamžis saugas Deimantas Petravičius ir 18-metis Simonas Stankevičius. Po pertraukos į rinktinės startinę sudėtį sugrįžo Egidijus Vaitkūnas, traumą išsigydęs Arvydas Novikovas.

Kontrolinė dvikova vyko neutralioje teritorijoje – abi komandos atvyko į Turkiją ir žaidė šalia Antalijos esančiame nuošaliame, naujame Mardano sporto komplekso stadione. Tiek per apšilimą, tiek rungtynių pradžioje pliaupė lietus, tačiau didesnės įtakos rungtynėms tai neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Įmušė žaisdamas prieš klubo kolegas

Lietuvos komanda pradėjo dvikovą aktyviai ir nuolat rengė atakas kairiuoju kraštu. Viena jų baigėsi Mindaugo Kalono uždirbtu kampiniu. Saugas pats pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kamuolys nieko nelietęs nuskriejo link tolimojo virpsto ir ten pirmasis sureagavo Gediminas Vičius, kuriam beliko iš arti nukreipti kamuolį į vartus. Kazachstano klube Karagandos „Šachtior“ žaidžiančiam G.Vičiui tai buvo pirmasis įvartis rinktinės gretose.

11 minutę G.Vičius dar kartą grasino varžovų vartams smūgiu iš toli, tačiau šį kartą Andrejus Sidelnikovas kamuolį atrėmė. Vėliau iniciatyvą perėmė Kazachstanas, tačiau pora jų smūgių buvo netaiklūs, o kartą po kampinio galvą muštą kamuolį sugavo Giedrius Arlauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

37 min. Kazachstanas surengė pavojingą ataką, kuri baigėsi kapitono Andrejaus Finončenkos smūgiu galva pro šalį. Lietuvos komandoje aktyvia abejuose kraštuose žaidęs Arvydas Novikovas iš baudos aikštelės prieigų pora kartų smūgiavo šalia vartų.

Neišnaudotos antrojo kėlinio progos

Antrojo kėlinio pradžioje lietuvių gynyba pora kartų suklydo, tačiau varžovai savo atakas baigė labai nevykusias smūgiais. 52 min. tikslumo po smūgio iš toli pritrūko Fedorui Černychui. Netrukus jį pakeitė Saulius Mikoliūnas, kuris nuolat kėlė pavojų varžoų vartams. 68 min. saugui nepavyko smūgis baudos aikštelėje.

REKLAMA

69 min. Kazachstano rinktinė išlygino rezultatą. Po perdavimo iš kairiojo krašto kazachas praleido kamuolį komandos draugui N.Žumaskalijevui, ir šis smūgiu iš eigos pažeme iš 17 metrų tiksliai smūgiavo į vartų kampą.

Dvikovos pabaigoje varžovai daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingesnių atakų sukūrė lietuviai. Du kartus atakos smaigalyje buvo atsidūręs S.Mikoliūnas, tačiau vienas jo smūgis buvo per silpnas, o po kito kamuolį sugavo vartininkas. 89 min. Lietuvos komanda galėjo išplėšti pergalę po baudos smūgio, tačiau gynėjų globos išvengęs Mindaugas Panka galva smūgiavo virš vartų.

REKLAMA

Kitas kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinė planuoja žaisti gegužės mėnesio pabaigoje. Baltijos taurės pusfinalyje mūsiškių varžovais bus Suomijos futbolininkai.

Rungtynių statistika

Kazachstanas – Lietuva 1:1 (0:1)

Antalijos Mardano sporto komplekso stadionas, Teisėjas – Michail Vilkov (Rusija)

Įvarčiai: 69 min. Nurbol Žumaskalijev (Kazachstanas); 4 min. Gediminas Vičius (Lietuva)

Įspėtas: 90 min. Azat Nurgalijev (Kazachstanas)

Lietuvos rinktinė: Giedrius Arlauskis, Egidijus Vaitkūnas, Tadas Kijanskas, Marius Žaliūkas, Valdemar Borovskij (78 min. Georgas Freidgeimas), Arvydas Novikovas, Gediminas Vičius, Fedor Černych (53 min. Saulius Mikoliūnas), Mindaugas Panka, Mindaugas Kalonas (72 min. Deimantas Petravičius), Lukas Spalvis (59 min. Simonas Stankevičius). Atsarginiai: Emilijus Zubas, Saulius Mikoliūnas, Nerijus Valskis, Mantas Kuklys, Aurimas Vilkaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentarai po rungtynių:

Vyr. treneris Igoris Pankratjevas: „Šiuo metu rezultatas nėra svarbiausias dalykas. Svarbu buvo po pertraukos susirinkti visiems kartu ir sužaisti. Rungtynės buvo reikalingos abiems komandoms. Šios dienos susitikimas buvo kovingas. Kazachstano rinktinė turėjo savotišką pranašumą, nes jau savaitę kartu treniravosi, o mums pavyko tik kartą. Jautėsi, kad kai kuriems žaidėjams dar ankstyvas pavasaris, ne visi yra įgavę optimalią sportinę formą.

Po pradžioje įmušto įvarčio įsivėlėme į varžovų žaidimą. Reikėjo dažniau nusiraminti palaikyti kamuolį, neatiduoti iniciatyvos. Taip jau būna, kad praleidę varžovai puola į priekį. Tačiau antras kėlinys, mano nuomone, buvo lygesnis. Per pertrauką akcentavome drausmingą gynybą ir išėjimą į greita atakas.Turime staigius krašto saugus, norėjosi juos daugiau išnaudoti.“

REKLAMA

Saugas Gediminas Vičius: „Rungtynės buvo įdomios, man tai buvo principo reikalas. Kazachstano rinktinė dar ne pačioje geriausioje sportinėje formoje, su nauju treneriu. Mūsų žaidimą vertinčiau neblogai. Tuo labiau, kad laiko pasiruošti dvikovai beveik neturėjome. Norint laimėtireikėjo geriau išnaudoti progas. Tiap pat praleidome įvartį, kurio galėjome išvengti.

Mano įvartis – paprasčiausia standartinėsituacija. Taip jau būna, kad kažkas suklysta, o kažkas įvartį. Pasižymėti labai norėjau, nes daug mano kolegų žaidė varžovų kmandoje. Tai pirmas įvartis rinktinėje, todėl tikrai įsimintinas.“

REKLAMA

Saugas Saulius Mikoliūnas: „Šios rungtynės buvo skirtos pradėti ruoštis atrankos ciklui. Komandoje buvo daug jaunų veidų. Kodėl nepavyko laimėti? Pritrūko šiek tiek patirties, ramybės. Įmušę greitą įvartį pradėjome tarsi bijoti, nepalaikėme amuolio. Stengėmės išeiti į greitas atakas vienu lietimu, o galėjome skubėti mažiau. Lietus nesukliudė, kaip tik žaidimas pasidarė greitesnis, nes vejos kokybėbuvo gera. Jauni žaidėjai šiandien kovojo ir stengėsi. Jiems naudinga tokių rungtynių patirtis. Varžovas buvo geras, esame patenkinti šia dvikova.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puolėjas Lukas Spalvis: „Rungtynes pradėjome labai gerai, įmušėme greitą įvartį. Vėliau kiek atsitraukėme. Tačiau manau, jog man sekėsi neblogai, ir komanda sužaidė gerai. Kad patektum į rinktinę treniruojiesi visą gyvenimą. Smagu, kad pakvietė, suteikė galimybę debiutuoti. Iki pergalė trūko tikslumo atakų užbaigime.“

Saugas Fedoras Černychas: „Savo žaidimu nesu patenkintas, sužaidžiau tikrai ne geriausias rungtynes. Lygiosios – normalus rezultatas, nors šiandien galėjome ir laimėti. Galbūt po pirmojo įvarčio pradėjome per daug jaudintis. Kazachstano komanda pradėjo spausti, mums buvo sunkiau žaisti.

Manau, kad trūko geresnio susižaidimo. Kiekvienos rungtynės kažkuo naudingos. Šiandienos dvikova buvo tikrai gera repeticija.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų