REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo uošvį Joną Lašinį prezidento rinkimuose užregistravęs Mindaugas Filipavičius prisipažino, kad rinkti parašus už kandidatą kol kas sekasi sunkokai. „Ne visi žmonės suvokia, kad tai yra 100 proc. rimta“, – šypsojosi M. Filipavičius.

Savo uošvį Joną Lašinį prezidento rinkimuose užregistravęs Mindaugas Filipavičius prisipažino, kad rinkti parašus už kandidatą kol kas sekasi sunkokai. „Ne visi žmonės suvokia, kad tai yra 100 proc. rimta“, – šypsojosi M. Filipavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visus reikalingus dokumentus pridavę ir 11,5 tūkst. litų užstatą sumokėję pretendentai iki kovo 27 dienos privalo surinkti 20 tūkst. jų palaikančių balsavimo teisę turinčių asmenų parašų. M. Filipavičius prisipažino neatmetantis galimybės, kad parašai nebus surinkti.

REKLAMA

– Kaip Jonui Lašiniui sekasi rinkti parašus? – paklausiau M. Filipavičiaus.

– Sunkiai (juokiasi). Žmonės dabar viskuo nusivylę, net negalvoja apie tuos parašus. Pensininkai net parduotuvėje žiūri, kur eilė trumpesnė, nors į darbą nereikia, vaikų žiūrėti nereikia. Sunkokai žmonės pasirašinėja.

– Nebijote, kad 11,5 tūkst. litų užstatas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) gali likti Finansų ministerijai?

– Gali, gali, neatmetu tokios galimybės. Tačiau ką nors daryti reikėjo, gal dar surinksime tuos parašus. Kas čia žino. Vakar buvau buvau VRK, nes kilo šiokių tokių problemų sėl elektroninės parašų rinkimo sistemos – labai sunku pasirašyti per „Swedbank“ bankininkystę. Ne visi internautai randa, kaip tai reikėtų padaryti. Kaip tik šiandien sukūriau vaizdinę instrukciją, netrukus ji turėtų būti išplatinta. Visi reklamuoja, kad ten galima pasirašyti, tačiau dalis rinkėjų užstringa internete. Gal dabar pradės judėti elektroniniai parašai.

REKLAMA
REKLAMA

– Į jūsų rinkimų kampaniją yra žiūrima labai atsargiai...

– Į mano?

– Oficialiai į J. Lašinio.

– Na, mes bendrai viską darome. Bet ne visi žmonės suvokia, kad tai yra 100 proc. rimta. O mes esame kuo rimčiausiai pasiryžę keisti Lietuvą.

– Mindaugai, kaip reikėtų keisti Lietuvą?

– Reikia daug keisti, visko daryti. Reiktų išnaikinti korupciją, sumažinti valstybės aparatą. Reikia viską daryti racionaliau, kad reikėtų kuo mažiau išlaidų. Dabar turime institucijų vieną ant kitos. Reikia skirti dėmesio jaunoms šeimoms, sutvarkyti žemės leidimus, paskolas, verslo kvartalus įsteigti, skirti žemę, kad viskas dirbtų. Reikia iš užsienio ekonomikos pritraukti daugiau. Daug reikia keisti. Netgi reikia pagalvoti apie kalinius, reikia investicijų ir darbo vietų, kad jie toliau nusikaltimų nedarytų. Dar labai daug reikia visko keisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Sąrašuose tarp pretendentų į kandidatus prezidento rinkimuose esantis Alfredas Aliukevičius taip pat jūsų projektas?

– Prieš tai buvau jį iškėlęs, jis prašė tai padaryti, o paskui atsirado ponas Lašinis. Pats pareiškė norą, pamatė, kad aš taip ir taip, susišnekėjome ir susijungėme. O jeigu apie tą valdymą, tai čia daugiau jau mano programa. Jam labai patiko. Juk savas žmogus. Bus gerai. Ir jis yra gana protingas, pasirodo. Pašnekame, kai iš Vilniaus važiuojame, apie įstatymus. Seime yra 141 narys, kuris priima įstatymus, tačiau trūkumų labai daug. Jau aš tuos trūkumus pastebiu, o J. Lašinis jų pastebi dar daugiau. Viską išanalizuojame, ir aš patobulinu. Tada gaunami geri sprendimai. J. Lašinis ir šiaip labai gabus, sugeba mašinas sutaisyti, variklius.

REKLAMA

– Projekto esmė – pats esate per jaunas tapti prezidentu?

– Jeigu man būtų 40 metų, eičiau pats, tačiau man dabar 34-i. Eisime kartu su J. Lašiniu. Pastebėjau, kad dirbdami darniai komandoje tikrai galime pasiekti šį tą teigiamo. Keli geriau negu vienas. Manau, tasai vienas turėtų būti supergenijus, visiškai aukšto lygio. Nes vienam tikrai neįmanoma visko suspėti. Gal dar atsiras kas nors iš protingų žmonių, tai padarytume prezidentinę komandą. Būtų pliusas.

– Ar rinkimų konkurentai nėra baisūs?

– Keista, internete vykdau balsavimą, jau balsavo apie 5 tūkst. žmonių, už mane vos mažiau balsavo negu už Dalią Grybauskaitę. Surinkau apie 33 proc. balsų. Nežinau, kas ten balsuoja, bet jeigu kas trečias žmogus dar ir pasirašytų už kandidatūrą, būtų neblogai. Nežinau, kaip žmonės kalba, tačiau gal, kai nueis asmeniškai į kabiną balsuoti, pažymės, ką tik nori. Žadu labai gerai pasirodyti debatuose, manau, kad galiu įkvėpti žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų