REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kritulių zona trečiadienį apims kur kas didesnę Lietuvos dalį, nei prognozuota anksčiau. Ketvirtadienį irgi daug kur bus debesuota ir drėgna, pragiedrulių greičiausiai sulauks tik šalies pietvakariai.

REKLAMA
REKLAMA

„Trečiadienis skirsis nuo praėjusių dienų, nes bus tirštesni debesys, gana drėgna ir pradedant pietvakariniais rajonais į Lietuvą plis nedidelių kritulių zona. Jie apims ne tik Pietvakarių Lietuvą, kaip atrodė vakar, bet išplis ir Vidurio Lietuvoje, gali užkabinti ir šiaurinius rajonus, taip pat ir Vilnių. Mažiausia kritulių tikimybė yra pačiame rytiniame šalies pakraštyje“, – LRT radijui sakė sinoptikė Teresė Kaunienė.

REKLAMA

Jos teigimu, krituliai greičiausiai bus mišrūs krituliai – dienos pradžioje labiausiai tikėtina šlapdriba, gali pasirodyti ir kokia snaigė, o įdienojus daugiausia lynos ir dulksnos. Vėjas išliks rytų, pietryčių krypties – 4–9 m/s. Šilumos bus panašiai kaip antradienį – apie 3–7 laipsnius.

Ketvirtadienis, pasak sinoptikės, bus gana panašus: „Diena gana debesuota, yra nedidelių kritulių tikimybė. Naktį kritulių greičiausiai bus sulaukta didesnėje teritorijos dalyje, o dieną kritulių zona daugiausiai telksis centriniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose. Naktį gali būti šlapdriba ir nukristi viena kita snaigė, o dieną keisis į silpną lietų“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėjas ketvirtadienį, anot T. Kaunienės, bus dar silpnesnis, jau nepastovios krypties. „Nakties temperatūra priklausys nuo debesuotumo – kadangi didesnėje teritorijos dalyje bus apniukę, tai vyraus silpnai teigiama temperatūra, bet pakraštėliuose, kur pragiedrės, gali būti ir silpnai neigiama. Na, o dieną, kadangi debesys ir kritulių zona kryps į šiaurinius, šiaurės rytinius rajonus, tai pietvakarinėje šalies dalyje tikėtini pragiedruliai ir jau kokiu laipsniu bus šilčiau“, – sakė sinoptikė.

Į savaitės pabaigą kritulių turėtų mažėti, oras šiltėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų