REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos rinktinė naują sezoną trečiadienį pradeda Turkijoje. Trečiadienį lietuviai pirmą kartą istorijoje lietuviai išbandys jėgas su Kazachstano futbolininkais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai tikrai nėra silpna rinktinė, kovoti bus sunku. Varžovai turi daug greitų, techniškų žaidėjų“, - teigė Kazachstano čempionate ne vienerius metus žaidžiantis saugas Gediminas Vičius.

REKLAMA

Rinktinės gretas papildo jaunimas

Antradienio ryte Antalijoje Lietuvos komanda lengviau atsikvėpė – lietų ir audrą pakeitė saulėtas oras. „Daug pažįstamų čia stovyklavo ir jie nebuvo nepatenkinti dėl oro. Mus pasitiko liūtys, net Lietuvoje tokių nemačiau“, - įspūdžiais dalijosi gynėjas Georgas Freidgeimas.

Iš gynybos krašto į gynybos vidurį Vilniaus „Žalgiryje“ persikėlęs G.Freidgeimas rinktinės startinėje sudėtyje kandidatuoja pakeisti T.Kijanską. Ekipos kapitonas pirmadienį žaidė Izraelio čempionato rungtynes, tad prie komandos galėjo prisijungti tik antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Ypatingo nuovargio po rungtynių nesijautė, tačiau dar laukė kelionė į Turkiją. Pasistengsiu gerai pailsėti ir būti pasiruošęs rungtynėms“, - teigė T.Kijanskas.

28 metų žaidėjas – tarp kelių vyriausių rinktinės narių Gynėjas teigė pasistengsiantis padėti jauniems žaidėjams įsilieti į ekipą ir užkrėsti gerais pavyzdžiais: „Malonu, kad rinktinėje pasirodo nauji veidai. Tikiuosi, kad jie atneš savo indėlį į pergales. Dar nesame tokie seni, tačiau stengiamės aikštėje patarti. Be to, jaunimas žiūrėdamas į vyresnius žaidėjus mokosi, gauna papildomą impulsą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš jaunų žaidėjų – 18 metų puolėjas Simonas Stankevičius. Jis rinktinėje jau debiutavo rudenį Moldovoje, tačiau tada spėjo sužaisti tik kelias minutes. „Malonu, kad apskritai pakvietė. Norėtųsi žaisti daugiau nei pirmą kartą, tačiau nenusivilsiu, jei taip ir nebus. Man dar daug metų priešakyje“ – optimistiškai kalbėjo „Leicester City“ klubo narys.

Debiutuoti komandoje pretenduoja už S.Stankevičių metais vyresnis Lukas Spalvis. Puolėjas neseniai pirmą kartą žaidė startinėje „Aalborg“ sudėtyje Danijos čempionato rungtynėse.

REKLAMA

Varžovai – su nauju treneriu

Dvikova tarp Kazachstano ir Lietuvos nacionalinių rinktinių bus pirmasis tarpusavio susitikimas istorijoje. Prieš metus su kazachais susitiko kaimynai latviai, ir tada rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Būsimus mūsiškių varžovus neblogai pažįsta Kazachstane, Karagandos „Šachtior“ klube žaidžiantis saugas Gediminas Vičius. „Kazachstanas rodo greitą, technišką žaidimą, turi daug staigių žaidėjų, - kalbėjo G.Vičius – Tai kovinga komanda, kiekvienas žaidėjas pasistengs parodyti save naujajam treneriui. Tai tikrai nėra silpna rinktinė, kovoti bus sunku. Tik sunku pasakyti, kaip pasikeis komandos braižas.“

REKLAMA

Kazachstano rinktinės naujasis strategas – 50 metų rusas Jurijus Krasnožanas. Daugiausiai laiko jis dirbo Nalčiko „Spartak“ ekipoje, vėliau treniravo Maskvos „Lokomotiv“, Rusijos rezervinę rinktinę, trumpai dirbo Krasnodaro „Kuban“, Machačkalos „Anži“, Grozno „Terek“ klubuose.

Paklaustas apie Kazachstano ekipos lyderius, G.Vičius išskyrė du puolėjus kurie kartu rungtyniavo Karagandoje – 31 metų Andrejų Finončenką ir 22 metų Sergejų Chižničenką. Pastarasis yra vienas iš nedaugelio, kuris pakėlė sparnus į užsienį - šiemet jis pasirašė sutartį su Kielcų „Korona“ (Lenkija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti kazachų legionieriai – dvigubas pilietybes turintys ir Vokietijoje rungtyniaujantys žaidėjai: gynėjas Konstantinas Engelis ir saugas Heinrichas Schmidtgalis.

Kazachstano futbolo sezonas prasidės tokiu pat metu kaip ir Lietuvoje – ateinantį savaitgalį. Tiesa, šalies rinktinė Turkijoje stovyklavo visą pastarąją savaitę – nuo vasario 27-osios.

Rungtynės vyks trečiadienį nuo 17 valandos Antalijos Mardano sporto komplekso stadione, kuris pastatytas 2008 metais prieš šalyje surengtą Europos U-17 čempionatą ir priemė šio turnyro finalo rungtynių dalyvius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų