REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Microsoft“ ketina pabaigti sandorį dėl „Nokia“ mobiliųjų įrenginių verslo įsigijimo iki 2014 m. I ketvirčio pabaigos. Dabar beliko gauti tik Kinijos antimonopolinių tarnybų palaiminimą. Tiesa, šioje stadijoje gali kilti tam tikrų formalių problemų, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos „Google“ ir „Samsung“ prisijungė prie kinų gamintojų ZTE ir „Huawei“, kurios jau anksčiau buvo išreiškusios susirūpinimą dėl „Microsoft“ pozicijų sustiprėjimo po „Nokia“ telefonų padalinio įsigijimo.

REKLAMA

„Google“ ir „Samsung“ norėtų gauti garantijų, kad po sandorio su „Microsoft“ bus išlaikyti tie patys licencinių išmokų dydžiai, kurie buvo numatyti sutartyse su „Nokia“. Ekspertų teigimu, pagrindinę patentų dalį dėl mobiliųjų technologijų išlaikys būtent suomių „Nokia“, kuri daugiausia susikoncentruos ties tinklo įranga ir paslaugų teikimu.

„Samsung“ ir „Google“ baiminasi, kad licencinės išmokos už patentus išaugs, kadangi tai taps vienu svarbiausių „Nokia“ pajamų gavimo šaltiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Sunerimusios pusės kreipėsi į Kinijos rinkos reguliuotojus su prašymu nustatyti kompanijai „Nokia“ atitinkamas sąlygas, kurias patenkinus būtų gautas leidimas parduoti savo mobiliųjų įrenginių verslą kompanijai „Microsoft“.

Kitos naujienų agentūros – šį kartą „Bloomberg“ – teigimu, Kinijos antimonopolinės instancijos jau arti tos akimirkos, kai sandoriui bus uždegta žalia šviesa. Ar kompanijai „Nokia“ bus nustatyti tam tikri apribojimai, bus matyti tik po oficialaus pranešimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų