REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014-03-03 / 18:25 — Virginija Motiejūnienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Lietuvoje besigydantys keturi Maidane sužeisti gynėjai pasisako prieš Rusijos veiksmus Kryme ir kviečia tarptautinę bendruomenę palaikyti Ukrainą kovoje už demokratines vertybes.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Santariškių ligoninės Akių ligų centre besigydantys ukrainiečiai tylos minute pagerbė tuos, kurie žuvo kovodami už kitokią nei iki tol Ukrainą. LRT televizijai jie pasakojo, kaip buvo sužeisti. Visiems jiems guminės kulkos ar skeveldros sužeidė akis. Vienas vyras tikisi, kad Lietuvos gydytojai regėjimą jam sugrąžins, o kitas Maidano gynėjas dešiniąja akimi jau niekada nebematys.

REKLAMA

„Mes judėjome link sužeistųjų, ir kada aš pasižiūrėjau kur eiti, patraukiau skydą, man ir pataikė į akį“, – pasakojo vienas iš sužeistųjų Vasilijus Ftomovičius.

Viktoras Opalenko Maidaną lygino su bilietu į vieną pusę: „Tie, kurie tuo metu buvo Maidane, suprato, kad tai – bilietas į vieną pusę, nes jeigu Maidaną būtų paėmę, tai visus ten buvusius būtų pasodinę 15 metų kaip teroristus.“

Ukrainiečiai sako, kad dabar, Rusijai stiprinant savo karinių dalinių pozicijas Kryme ir jo pasienyje, apie jokį bendradarbiavimą su Rusija nebegali būti jokios kalbos. Tačiau, norint išvengti karo, aktyviau turėtų veikti politikai, tarptautinė bendruomenė.

REKLAMA
REKLAMA

„Putinas spjauna į veidą ne tik Ukrainai, bet ir Jungtinei Karalystei, JAV ir kitoms šalims, kurios garantavo Ukrainos vientisumą atsisakant branduolinio ginklo. Ryt jis gali užpulti Europos Sąjungą, Kiniją ar Japoniją, dėl to, kad jie taip panorėjo. Tarptautinė bendruomenė turi kontroliuoti, kad tarptautiniai susitarimai būtų vykdomi“, – įsitikinęs kitas sužeistasis Olegas Matkovskijus.

Pavlo Šlelialinas sakė su bendražygiais juokaujantis, kad jei nebus sulaukta tarptautinės bendruomenės pagalbos, jie patys vos grįžę gimtinėn stos į armiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad karo nebus. Daug priklauso nuo tarptautinės paramos, Jungtinių Tautų, NATO. Jei ne, mes juokaujame, kad kai tik pasveiksim, grįšime į Ukrainą ir užsirašysime į kariuomenę, stovėsime pirmose eilėse, nes tai – mūsų Ukraina, ir mes viliamės, jog ji bus vieninga“, – dėstė. P. Šlelianinas.

Maidano kovotojai padėkojo Lietuvos žmonėms už Ukrainos palaikymą ir paramą kovojant už demokratines vertybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų