REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį penktadienį Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai išaiškino net 2 pažeidimus. Pareigūnai sulaikė neteisėtai sumedžiotas 2 stirnas pasisavinusius piliečius ir, atlikdami apžiūrą vieno iš jų sodyboje, aptiko neleistinų ne mėgėjiškos žūklės įrankių – tinklų.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 28 d. pareigūnai gavo pranešimą apie Rokiškio rajone, „Salagirio“ medžiotojų klubo medžioklės plotuose medžiojamas stirnas. Pareigūnams pranešta, kad du medžiotojai medžioja svetimuose medžioklės plotuose naudodami šūvio garso slopintuvą, ant optinio taikiklio uždedamą naktinio matymo taikiklį, turintį elektroninio vaizdo keitiklį.

REKLAMA

Įtarę, kad yra pastebėti, pažeidėjai iš įvykio vietos paspruko, o jų nušautas stirnas pasisavino kiti 2 piliečiai. Vėliau pažeidėjai sulaikyti jau Kupiškio rajone, dėl jų veiksmų Rokiškio rajono policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Atliekant apžiūrą vieno iš stirnas pasisavinusių piliečių sodyboje Rokiškio rajone, rasti neleistini ne mėgėjų žvejybos įrankiai – tinklai. Iš pažeidėjo paimti 6 vnt. statomų ir 2 vnt. traukiamų tinklų. Už jų laikymą pažeidėjui gresia bauda nuo 200 iki 700 Lt.

Neteisėtai stirnas medžioję piliečiai gamtai padarė bemaž 11 tūkst. litų žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų