REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švenčionių rajone pasieniečiai užkirto kelią kontrabandininkų mėginimui iš Baltarusijos Nerimi atplukdyti didelį rūkalų krovinį, iš viso 30 tūkst. pakelių cigarečių.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Šukeliškės kaimu pastebėjo Nerimi plaukiantį plaustą. Upe šioje vietoje eina Lietuvos ir Baltarusijos siena, tačiau tuoj už Šukeliškės upė daro vingį ir įteka į Lietuvos teritoriją.

REKLAMA

Čia taip pat yra dviejų VSAT padalinių – Ignalinos bei Vilniaus rinktinių –ruožų sandūra. Tad apie plaustą Pavoverės užkardos pasieniečiai pranešė ne tik kolegoms iš savo rinktinės Specialiosios paskirties užkardos, bet informavo ir Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnus.

Imtasi sekti į Lietuvą įplaukusį plaustą bei stebėti abu upės krantus. Papildomos pasieniečių pajėgos ėmėsi kontroliuoti artimiausius kelius, vedančius link Neries.

REKLAMA
REKLAMA

Ties Kūniškės kaimu, už poros kilometrų nuo sienos, plaustas įstrigo ledų sangrūdoje. Radinį pasieniečiai iš vandens ištraukė priplaukę tarnybine valtimi ir pritvirtinę prie plausto virves.

Paaiškėjo, kad tentu dengtame plauste iš viso buvo sukrauta 60 juoda polietileno plėvele apvyniotų cigarečių „Fest“ dėžių. Visi 30 tūkst. pakelių cigarečių pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra apie 220 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neabejojama, kad plaustas buvo į Nerį nuleistas Baltarusijos krante tikintis, kad srovė jį atplukdys į Lietuvos pusę. Čia kontrabandininkai turėjo cigaretes iš upės ištraukti ir gabenti į Lietuvos gilumą. Tai ne pirmas toks atvejis šiame ruože, kur apie 7 kilometrus Nerimi eina Lietuvos siena su Baltarusija.

Dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytos cigaretės saugomos šiame VSAT padalinyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų