REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miunchene vykusios konkurso „iF design awards“ apdovanojimų ceremonijos metu apdovanoti net du lietuvių kurti dizaino darbai.

Miunchene vykusios konkurso „iF design awards“ apdovanojimų ceremonijos metu apdovanoti net du lietuvių kurti dizaino darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„iF design awards“ – tai didžiausias kasmetinis Europos dizaino konkursas, vykstantis Vokietijoje nuo 1953 m. Apdovanojimų ceremonijas vyko vasario 28 dieną įspūdingame „BMW Welt“. Šių metų laimėtojai – krepšys-kuprinė „PEAK“ ir ausinės „MOON“. Apdovanojimo atsiimti vyko produktų kūrėjai, kompanijos „ACME Europe“ atstovai.

REKLAMA

Šių metų laimėtojams paminėti konkurso organizatoriai surengė įspūdingą šventę, sukviesdami žinomiausius verslo, politikos ir žiniasklaidos atstovus iš viso pasaulio. Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo apie 2000 kvietinių svečių. Net 50 dizaino darbų už geriausius kūrinius trijose kategorijose – produkto dizainas, komunikacijos dizainas ir pakuotės dizainas – gavo specialius auksinius apdovanojimus, sukurtus dizainerio Herbert H. Schulte.

REKLAMA
REKLAMA

„ACME Europe” antrus metus iš eilės įrodė išskirtinį sugebėjimą kurti industrinį dizainą. Įmonė yra viena geriausiai pasaulyje vertinamų industrinio dizaino kūrėjų iš Lietuvos. Kompanija yra vienintelė iš viso Pabaltijo šalių, gavusi net tris apdovanojimus šiame konkurse. Krepšys-kuprinė „PEAK“ pripažinta vienu stilingiausių ir funkcionaliausių aksesuarų laisvalaikio kategorijoje, ausinės „MOON“ – audio kategorijoje. Abu konkursą laimėję produktai priklauso naujausiai „Urban harmony“ produktų linijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Produkto dizaino kategorijoje iš viso varžėsi 3,249 dalyviai. Laimėtojai buvo atrinkti vertinant jų dizainą, inovatyvumą ir orientacija į vartotoją. Konkurso komisijas – nepriklausoma žiūri, sudaryta iš tarptautiniu mastu pripažintų dizainerių, verslininkų ir akademikų.

Šeštadienį, po apdovanojimų ceremonijos, Hamburge buvo atidaryta konkurso laimėtojų paroda. Įspūdingą ekspoziciją galima apžiūrėti „Elbe Arcades” galerijoje, įsikūrusioje „HafenCity” rajone. Paroda veiks kelis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų