REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiai opozicijos protestuotojų sekmadienį žygiavo Venesuelos centre, siekdami šalies prezidento Nicolás Maduro atsistatydinimo. Priešingai nei pastarąsias savaites, kai protestai Venesueloje baigėsi kruvinais susidūrimais su nacionaline gvardija, eitynės buvo taikios.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastarojo mėnesio protestus Venesueloje jau žuvo mažiausiai 17 žmonių, tačiau sekmadienio eitynės taikios, ir daugelis dalyvavusiųjų teigia tiesiog norintys šalies, kokią jau yra turėję.

REKLAMA

„Išeiname į gatves, nes norime tokios Venesuelos, kokia ji buvo prieš 15 metų. Praradome laisvę, dėl nusikalstamumo jaunimas nebegali saugiai būti gatvėse, nebegalime važinėti riedlentėmis ar linksmintis“, – sako protestuotojas Roberto Texeira.

Socialistas šalies prezidentas N. Maduro teigia, kad šie žmonės – opozicijos vadovaujamos fašistų grupės, siekiančios jį nuversti taip, kaip kažkada buvo trupam iš pareigų pašalinę jo pirmtaką Hugo Chavezą.

REKLAMA
REKLAMA

Abi stovyklas prie derybų stalo ragina sėsti ir popiežius Pranciškus ar JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, kuris veda derybas su Kolumbija bei kitomis Pietų Amerikos valstybėmis dėl galimo tarptautinio tarpininkavimo derybose Karakase. Derėtis pasitelkęs kunigus bei verslininkus bando ir N. Maduro, tačiau jį bei jo pirmtaką H. Chavezą rinkimuose nurungti bandęs kandidatas į prezidentus Henrique Caprilesas į tiesiogines derybas nesileidžia.

N. Maduro atsistatydinimo siekiama dėl didžiulės infliacijos, šokiruojančio nusikalstamumo, politinių priešininkų persekiojimo bei elementarių prekių trūkumo parduotuvėse. Taip pat prašoma iš kalėjimų paleisti pastarąjį mėnesį sulaikytus demonstrantus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų