REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias netikėtumas televizijos, muzikos ir mados gerbėjams šį pavasarį – TV3 premjera – unikalus, Lietuvoje nematyto žanro šou „Mados teismas“, kurio pradžia – jau kovo 8-ąją.

Didžiausias netikėtumas televizijos, muzikos ir mados gerbėjams šį pavasarį – TV3 premjera – unikalus, Lietuvoje nematyto žanro šou „Mados teismas“, kurio pradžia – jau kovo 8-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia susiburs garsiausi šalies dizaineriai ir stilistai, žinomiausi muzikinės scenos atstovai ir choreografai. „Mados teismo“ dalyvių pasirodymus vertins bene garsiausias Lietuvos dizaineris, savo darbais šalies vardą visame pasaulyje garsinantis, TV3 premjeros komisijos pirmininku tapęs Juozas Statkevičius.

REKLAMA

„Laikas jau seniai tokiam projektui. Juk visi Lietuvoj neva išmano apie viską, taigi ir apie madas. Šiame projekte išrinksim geriausią stilistą“, – sako J. Statkevičius.

Pasak dizainerio, dabar madoje nėra žodžio „kopijuoja“ – dabar atsirado naujas žodis „interpretacija“. „Pavyzdžiui, sakoma: „Man patinka idėja, bet aš galiu padaryti šiek tiek kitaip. Apskritai, visi pažįstami Lietuvoje – visi kažkaip persipynę, panašūs. Bet mane domina konkretūs darbai ir konkretūs rezultatai. Aš negaliu būti šališkas. Visi čia kolegos, vieni daugiau padarę, kiti mažiau – tam ir yra šitas konkursas, kad galima būtų naujai atskleisti jau matytus žmones.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, koks J. Statkevičius bus TV3 premjeros „Mados teismas“ dalyviams, dizaineris prisipažįsta: „Aš noriu tiesos griežtai. Teisybė kartais būna žiauri. Pirmiausia tai tu negali meluoti sau. Pas mus labai daug melo visur, nuo parlamento iki... Pažadai, pažadai, mums žada aukso kalnus, o niekad nieko neatsiranda. Žada ir žada. Tokia maža šalis, o negali susitvarkyti. Madose negali būti vieno matavimo. Kaip rusai sako, spalvai ir skoniui draugo nėra. Kad ir kaip būtų, stengsimės būti objektyvūs. Manau, tai labai svarbu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 premjeros „Mados teismas“ tema – vestuvės. Atsižvelgdami į temą, stilistai, dizaineriai ir dainininkai rengs pasirodymą: kurs kostiumus dainininkui, pritariantiems vokalistams ir šokėjams, specialiai tam rinksis dainą. Žinomiausi mados pasaulio atstovai kurs naujus, specialiai šou skirtus apdarus. TV3 žiūrovai pasijus tarsi naujos drabužių kolekcijos pristatyme. Pagrindinė dalyvių užduotis – sukurti vientisą, įspūdingą, tiek vizualiai, tiek muzikaliai, tiek choreografiškai temą atspindintį pasirodymą. J. Statkevičius tikina, kad kuriant šią šventę svarbiausia nesistengti kam nors įtikti: „Pirmiausia reikia būti sąžiningam sau pačiam, o tada jau žiūrėsim. Vestuvės – gana banalus dalykas, bet aktualus – anksčiau ar vėliau paliečia žmones.“

REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina Lietuvos televizijų projektų stilių, J. Statkevičius mato įvairovę. „Vienur pasiseka labiau, kitur mažiau. Kai kur matosi, jog laiko pritrūko, kitur nespėjo padažyti, sušukuoti. Truputėlį tokia rutina jaučiasi. Viskas vienodėja. Žiūrėk, kartais projektas, kur pinigų nėra, pasirodo geriau nei tas, kur tikrai kažkas ilgai projektuota ir daryta. Aš retai įsijungiu televizorių dėl savo užimtumo, bet, būna, įsijungi ir pamatai – kažkas gražiai, lengvai atlikta. Juk visada galima imti gražius žmones, nei kažkokius šleivus kreivus“, – mano dizaineris.

REKLAMA

„Mados teisme“ susikaus mūsų šalyje ir už jos ribų spėję pagarsėti stilistai, dizaineriai: populiarusis Kęstutis Rimdžius, televizijos projektų nuolatinė stilistė Olga Filatova-Kontrimienė, kurios komanda vadinsis „Dress me, O“, „Mados infekcijoje“ išgarsėjusi Londone kurianti Milda Čergelytė, nuotakų numylėtinis Liutauras Salasevičius, prabangaus prekinio ženklo įkūrėja Eva Ghaoui, jaunosios kartos dizainerė Ieva Daugirdaitė ir vieno žinomiausių mados žurnalų komanda „Mados namai“. Kas taps jų mūzomis? Kurioms muzikos žvaigždėms jie kurs įvaizdžius?

TV3 premjera „Mados teismas“ – jau kovo 8-ąją per TV3.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų