REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimo bendrovės duomenimis, 90 proc. privalomojo transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimo draudžiamųjų įvykių registruojama be policijos – užpildant eismo įvykio deklaracijas. Tiesa, maždaug pusė užpildytų deklaracijų būna su klaidomis, kurios trukdo draudimo bendrovei operatyviai atlyginti nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA

„Eismo įvykis vairuotojui visuomet yra stresas, todėl visiškai suprantama, jog kyla klausimų ar daroma klaidų, pildant dokumentus. Vis dėlto reikėtų būti atidiems ir nepadaryti esminių klaidų, kai nukentėjęs vairuotojas pasirašo kaltininko vietoje arba deklaracijos visai niekas nepasirašo. Kartais dokumentą pasirašo abu eismo dalyviai, nors kaltas tik vienas“, – teigė G. Matiukas.

REKLAMA

Pasak jo, vis dar pasitaiko, kad vairuotojai paskuba prisiimti kaltę dėl sukelto įvykio, neįsigilinę į įvykio aplinkybes. Būna ir taip, kad eismo aplinkybės apskritai nenurodomos deklaracijoje – tuomet sunku nustatyti kaltininką. Esama atvejų, kai nenurodyta net įvykio data ir laikas.

„Raginame vairuotojus neskubėti prisiimti atsakomybės, ypač tais atvejais, kai situacija neaiški, o kitas vairuotojas labai spaudžia tai padaryti. Būna atvejų, kad net menkas susidūrimas manevruojant aikštelėje gali būti vertinamas nevienareikšmiškai. Todėl, esant neaiškioms aplinkybėms arba kilus ginčui, rekomenduojame nedelsiant kviesti policijos pareigūnus. Svarbu žinoti, kad policijos pareigūnus būtina kviesti visais atvejais, kai yra sužeistųjų“, – sakė „PZU Lietuva“ Žalų departamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais įvykio kaltininkas mėgina paveikti nukentėjusįjį – neturėdamas TPVCA draudimo, prašo palaukti, kol apsidraus, ir deklaraciją užpildyti kitą dieną. Bandymas sukčiauti užtraukia baudžiamąją atsakomybę abiem eismo įvykio dalyviams, o draudikai tokius atvejus nesunkiai išaiškina.

Dažniausiai vairuotojai, pirmąsyk patekę į eismo įvykį, dėl deklaracijos užpildymo konsultuojasi telefonu.

„Kilus neaiškumams, geriau paskambinti draudimo bendrovei ir pasiteirauti visų detalių, nei vėliau gaišti laiką dėl netikslių duomenų. Be to, ir kitą vairuotoją, su kuriuo susidūrėte, rasti bus sunkiau“, – pasakojo G. Matiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų