REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dideli pinigai ir sąmokslo teorijos žengia koja kojon.

Dideli pinigai ir sąmokslo teorijos žengia koja kojon.

REKLAMA

Turbūt jums žinomi vieni populiariausių batų prekinių ženklų „Adidas“ ir „Puma“, priklausantys broliams Adolfui ir Rudolfui Dassleriams. Tačiau ar žinojote, kad šių prekinių ženklų atsiradimą lėmė didžiulė konkurencija?

REKLAMA
REKLAMA

Adis ir Rudis, kaip juos vadina draugai, įkūrė Dasslerio Brolių Sportinių Batų Kompaniją trečiajame dvidešimtojo amžiaus dešimtmetyje. Ši kompanija tapo kompanijų „Adidas“ ir „Puma“ pirmtake.

REKLAMA

Tačiau brolių tarpusavio santykiai buvo sudėtingi. Sklando gandai, kad šios šeimynėlės gyvenime būta visko: nuo šantažo iki žmogžudysčių scenarijų. Pavyzdžiui, kuomet Rudolfą pakvietė prisijungti į Antrojo pasaulinio karo fronto linijas, jis tikino, kad čia jo brolio Adolfo ir jo žmonos darbas, kurie pasinaudoję ryšiais, pasistengė, kad jį pašauktų į frontą, o jam žuvus galėtų pasisavinti jo kompanijos dalį.

Kuomet Rudis buvo suimtas, Adis sukūrė savo kompaniją, kurią pavadino „Adidas“, sujungdamas vardo ir pavardės skiemenis. Karui pasibaigus, naują kompaniją, pavadintą „Puma“, įkūrė ir Rudis.

REKLAMA
REKLAMA

Karas tarp brolių tęsėsi iki 2009 metų, kuomet draugiškame futbolo mače komandos, pasidalinusios į du skirtingus frontus, avinčius „Adidas“ ir „Puma“ bateliais, sutaikė piktuosius broliukus.

Įdomus faktas: žmonės pasidalino į dvi stovyklas ir gimtajame Dasslerių mieste, Vokietijoje. Vieni verslininkai palaikė Adolfą, tuo tarpu atsakydami visiems, kas palaikė Rudolfą, ir atvirkščiai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų