REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba paskirstė paramą įvairių sporto šakų klubams ir organizacijoms. Didžiausią dalį lėšų nuspręsta skirti garsiausiam miesto klubui – Kauno „Žalgiriui“. Likusioms komandoms ir sporto organizacijoms paskirstyta 1,5 mln. Lt dydžio parama, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma tarybos narių sutiko, kad 3 milijonai litų atitektų „Žalgiriui“, o kitas milijonas - kitoms miesto komandoms. Parama paskirstyta adekvačiai pagal pasiektus sporto rezultatus, kurie atitinka kauniečių lūkesčius ir simpatijas. Visoms kitoms miestą reprezentuojančioms komandoms - ar tai būtų rankinis, ar tinklinis, ar futbolas – miesto finansavimas šiek tiek padidėjo. Komandos jau dabar žino, kokio dydžio paramą gaus iš miesto, priešingai nei kaip buvo praėjusiais metais, kuomet finansavimas buvo tvirtinamas tik gegužės mėnesį. Tikimės gerų sportinių rezultatų baigiantis sezonui“, - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA

Praėjusių metų pabaigoje 1 mln. Lt dydžio paramą „Žalgiriui“ skyrė Kauno miesto savivaldybės įmonė „Kauno energija“, todėl bendra miesto parama garsiausiam šalies krepšinio klubui iš viso siekia 4 mln. Lt.

Kauno miesto tarybos sprendimu moterų rankinio klubui „Žalgiris-ACME“ skirta 110 tūkst. Lt, futbolo klubui „Spyris“ - 90 tūkst. Lt, vyrų rankinio komandai „Granitas“ - 80 tūkst. Lt, moterų krepšinio klubui „Aistės – LSU“ skirta 70 tūkst. Lt, vyrų rankinio klubui „Lūšis“ - 30 tūkst. Lt, regbio ekipai „Ąžuolas“ - 25 tūkst. Lt. Kauno miesto savivaldybės parama taip pat skirta kelioms dešimtims sporto klubų, nebiudžetinių organizacijų ir viešųjų įstaigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų