REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie naująjį kompanijos „Google“ išradimą – išmaniuosius akinius girdėjome visi. BBC teigimu, tokiu produktu siekiama įvesti žmoniją į naują kompiuterijos erą: dėvimos technikos amžių. Tačiau ne visi sutinka, kad naujoji kryptis būtinai yra teisinga.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsidėjus ir susireguliavus akinius prieš akis įsižiebia internetu atkeliaujanti informacija, – pasakoja BBC korespondentas Peteris Day‘us. – Ir tada viskas pradeda tiesiog erzinti.“ P. Day‘aus teigimu, „Google“ akiniai nesupranta žodinių komandų arba jas interpretuoja neteisingai.

REKLAMA

„Po kelių bandymu pavyko padaryti nuotrauką ir ją įkelti į telefoną tik akių pagalbą – po kelių, labai erzinančių bandymų“, – kritikos negailėjo žurnalistas.

Pranašiška nesėkmė

Nors dar anksti teisti naująją technologiją. „Apple Newton“ technologija prieš porą dešimtmečių buvo išjuokta, nors šiuo metu ji laikoma išmaniųjų telefonų pirmaprade. Tokia situacija dažnai vadinama „pranašiška nesėkme“, pastebi BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Juolab, kad ir pirmieji „Google“ akinių naudotojai nėra įprasti vartotojai. Pasiryžę už neaiškią technologiją sumokėti 1,5 tūkst. JAV dolerių (3,8 tūkst. litų) yra labiau susidomėję naujos vartotojo sąsajos (ang. interface) teikiamomis galimybėmis.

BBC teigimu, pirmieji pirkėjai – programėlių „Google“ akiniams kūrėjai, norintys kuo greičiau įšokti į pelno traukinį. Teigiama, kad pirmiausia tokią technologiją pradės naudoti ligoninių ir kitų institucijų, reikalaujančių greito paprastos informacijos pateikimo, darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidimai ir pramogos ateis vėliau, kaip nutiko ir su daugeliu kitų technologijų, įskaitant ir internetą. „Esu tikras, kad ilgainiui „Google“ akiniai ar kažkas panašaus taps integralios žmones ir internetą siejančios nervų sistemos jungtimi, tačiau abejoju, ar tam bus naudojama būtent tokia vartotojo sąsaja“, – pasakoja P. Day‘us.

Išblėstančios technologijos

BBC pastebi, kad vis dažniau technologijos tampa populiarūs ne dėl praktinio panaudojimo galimybių, o dėl klykiančios mados. „Rašau šį tekstą naudodamas planšetinį kompiuterį, bet tiesą pasakius tai nėra labai jau didelė inovacija nuo popieriaus ir tušinuko“, – dėsto korespondentas.

REKLAMA

Žmonės domisi ne pačia technologija, o naujais produktais – vos tik „Apple“ paskelbia apie naują produktą žmonės imasi rikiuotis eilėse. Net nesvarbu, kad patobulinimai – vos pastebimi.

Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad žmonės yra per daug įsitikinę, kad technologijos tobulėjimas yra neišvengiamai geras reiškinys.

Tačiau vis didesnę ekonomikos dalį sukuria dalykai, kurie iš esmės yra bereikšmiai. Išmanieji telefonai ir plenšetiniai kompiuteriai tėra žaisliukai, nesprendžiantys jokių problemų. O tai turėtų kelti vis didesnį nerimą, pastebi BBC.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų