REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vieši buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis, kuris ketvirtadienį dalyvaus konferencijoje, skirtoje Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo sutarties pasirašymo dvidešimtmečiui. „Panoramos“ žurnalistams jis sakė, kad Lietuva ir Lenkija turėtų dėmesį skirti rimtoms regiono problemoms, o ne smulkiems keblumams. A. Kwasniewskio nuomone, ženklai dviem kalbomis Europoje įprasti.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad per dvidešimt bendradarbiavimo metų prezidentu buvau dešimt metų. Tai reiškia, kad mano įnašas – 50 procentų. Štai kodėl esu čia.

REKLAMA

Ukrainos krizė parodė, kad negalime būti naivūs. Šis regionas nėra toks saugus, gali kilti rimtų problemų. Ukrainos krizė nesibaigė, ji gali atnešti neigiamų padarinių. Labai svarbu tarpusavio santykiuose pašalinti nedideles bėdas ir dėmesį sutelkti rimtoms problemoms.

Mano nuomone, europietiški standartai numato, kad jei yra regionų su pakankamai didelėmis mažumomis, reikia teikti informaciją dvejomis kalbomis. Lenkijoje, pavyzdžiui, pietuose, turime vokiečių, tai nėra labai didelė, bet svarbi mažuma. Ir visą informaciją skelbiame dvejomis kalbomis, miestų ar kaimų pavadinimai, turime ženklų gatvėse. Tai gana įprasta“, – tikina buvęs Lenkijos prezidentas A. Kwasniewskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų