REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kilus didelėms aistroms dėl finansų ministro pasiūlyto automobilių mokesčio, kad valdžia galėtų kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, premjeras trečiadienį pareiškė, kad šios idėjos atsisakoma.

"Galiu garantuoti, kad automobilių mokesčio privatiems asmenims artimiausiu metu nebus", - trečiadienį Seime po koalicijos susitikimo žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius.

Jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS patikslino, kad nebekalbama ir apie juridiniams asmenims priklausančių automobilių apmokestinimą.

Anot premjero, praėjusi savaitė buvo skirta diskusijoms šiuo klausimu - neradus sutarimo, mokestis nebus įvedamas.

A.Butkevičiaus teigimu, per krizę neišmokėtų pensijų dalis šiemet bus kompensuojama iš pajamų, gautų iš ekonomikos augimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Kompensuosime pinigais iš ekonomikos augimo", - sakė jis.

Premjeras pabrėžė, kad apmokestinti automobilius siūlė darbo grupė, rengianti pensijų dalies kompensavimo tvarką.

REKLAMA

"Komisijos nuomonė buvo pasakyta viešai, gaila, kad ji buvo traktuojama kaip priimtas politinis sprendimas. Nėra politinio sprendimo šiuo klausimu", - tvirtino A.Butkevičius.

Ieškant šaltinių kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, prieš kelias savaites finansų ministras Rimantas Šadžius pasiūlė įvesti transporto priemonių mokestį, jas apmokestinant pagal variklio tūrį - toks būdas pasirinktas esą dėl paprasto administravimo, o priklausoma nuo jo, mokestis siektų 90-590 litų.

Anksčiau teigta, kad šis mokestis biudžetą papildytų apie 200 mln. litų per metus.

Tačiau šiam mokesčiui pasipriešino kai kurie valdančiosios koalicijos partneriai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų