REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį telefonu kalbėjo su buvusia Ukrainos premjere Julija Tymošenko ir pabrėžė, kad šiuo metu ypač svarbu išlaikyti Ukrainos vienybę ir suformuoti koalicinę Vyriausybę.

 „Reformų kelias yra ilgas ir sunkus, tačiau tai vienintelis kelias siekiant pažangos, ekonominės ir žmonių gerovės. Tam reikia nacionalinio susitarimo ir Ukrainos žmonių susitelkimo", – pranešime spaudai teigė prezidentė.

Anot Prezidentūros pranešimo, D.Grybauskaitė pasveikino Ukrainos žmonių ryžtą siekti šalyje demokratinių permainų, palinkėjo J.Tymošenko stiprybės ir sveikatos.

Tuo metu J.Tymošenko partija "Batkivščyna" ("Tėvynė") paskelbė, esą D.Grybauskaitė išsakė įsitikinimą, kad J.Tymošenko atliks vadovaujantį vaidmenį būsimo Ukrainos artėjimo Europos link procese.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikiu, kad jūs ir toliau vaidinsite pagrindinį vaidmenį priartinant Ukrainos europinę ateitį“, – tokius Lietuvos prezidentės žodžius perdavė J.Tymošenko partija.

REKLAMA

Prezidentės spaudos tarnyba Vilniuje BNS nurodė nekomentuosianti šio Ukrainos partijos pranešimo.

J.Tymošenko taip pat padėkojo D.Grybauskaitei už asmeninę paramą sunkiu metu: „Baltos gėlės, kurias gavau iš Jūsų kalėjime, buvo man Lietuvos ir visos Europos solidarumo bei palaikymo simbolis. Aš tai visuomet prisiminsiu.“

Prezidentė 2012 metų gegužę buvo aplankiusi J.Tymošenko Charkovo ligoninėje.

Rimtų nugaros problemų kamuojama 53 metų J.Tymošenko į laisvę išleista šeštadienį po daugiau kaip trejus trukusio kalinimo. 2004 metų Oranžinės revoliucijos lyderę į kalėjimą pasiuntė nušalintojo prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų