REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandienos Konstitucinio Teismo sprendimas įrodo, kad sveikatos apsaugos ministro V. P. Andriukaičio planai apriboti pacientų teisę gydytis skirtingose įstaigose ir gauti valstybės finansuojamas paslaugas prieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ligšiolinės sveikatos apsaugos ministro iniciatyvos patyrė fiasko. Po Konstitucinio Teismo sprendimo tapo aišku, kad ministro fantazijos ir eksperimentai prasilenkia su Konstitucija bei pamina gyvybiškai svarbią pacientų teisę rinktis, kur gydytis ir gauti norimas paslaugas. Jokia valdžia ir joks ministras negali gyventojams primesti savo diktato – visos šalies gydymo įstaigos turi teisę teikti valstybės finansuojamas paslaugas“, – sakė E. Masiulis.

REKLAMA

Liberalo teigimu, po Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl nemokamos būtinosios medicinos pagalbos, kuri turi būti teikiama ir valstybės biudžeto lėšomis apmokama skirtingose gydymo įstaigose, sveikatos apsaugos ministras privalo Seimui nedelsiant pateikti įstatymų projektus, apibrėžiančius nemokamai teikiamų paslaugų sąrašą ir apimtis.

Konstitucinis Teismas savo sprendime išaiškino, kad įstatymu gali būti nustatyta tokia sveikatos priežiūros paslaugų finansavimo tvarka, kai paciento pasirinkimu iš privačių šaltinių gali būti apmokama tam tikra paslaugos, finansuojamos privalomojo sveikatos draudimo lėšomis, dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų