REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei iki šiol išradinėjami vis nauji dviračių modeliai, kodėl nepabandžius išrasti šiuolaikinio avilio? „Philips“ atsakė į šį klausimą pristačiusi naują miestų sąlygomis naudoti skirtą avilį, kurį galima pritvirtinti prie savo namų lango.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, toks avilys leidžia visiems norintiems smaguriauti savo bitelių suneštu šviežiu medumi net neišėjus iš namų. Kapsulė su aviliu tvirtinama vidinėje lango dalyje prie stiklo lakšte išpjautos skylės, išorėje lieka bičių įėjimo anga. Norint surinkti medų tereikia patraukti už specialaus troso.

REKLAMA

Avilys susideda iš dviejų dalių: išorinės su įėjimo plyšiu bei vazonu su gėlėmis, ir vidinės stiklinės kapsulės su koriais. Stiklinė danga filtruoja šviesą praleisdama oranžinės spalvos ilgio bangas (apie 590 - 625 nm), kurias bitės naudoja regėjimui, praneša „Techeblog“. Avilys komplektuojamas su korių rėmais, kad bitėms būtų patogiau lipdyti korius.

Pranešama, kad šiame avilyje paliktos angos rūkliui, jei kapsulę prireiktų atidaryti ir apžiūrėti bites. Jas aprūkius dūmais bitelės tampa ramesnės.

Tiesa, jei „Philips“ konstruktorių ir dizainerių kvalifikacija galima pasitikėti, neabejotinai kils klausimų apie bendrovės specialistų kompetenciją bitininkystėje. Ar stiklinės avilio sienos pakankamai efektyviai filtruoja jų regimą šviesą, ar jos netrukdys bitėms ilsėtis? Ar numatytos galimybės bitėms maitinti? Be to, ar miesto sąlygomis surinktas medus yra saugus ir sveikas? Šiaip ar taip, lieka dar daug klausimų, į kuriuos norėtųsi sužinoti atsakymą prieš susižavint „urbanistine bitininkyste“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų