REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad Kauno apygardos teismas priėmė nutarimą, kuriuo paliko galioti žemesnės instancijos teismo kauniečiui Kazimierui Lapinskui skirtą 22 tūkst. litų baudą už prekybą nelegaliu kuru, konfiskuojant ir 552 litrus dyzelino. Pažymėtina, kad gyventojas dėl analogiškų pažeidimų įkliūva nuolat, už juos teismo yra baustas ir anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno AVMI bendradarbiaudami su Kauno apskrities VPK pareigūnais praėjusių metų vasarą atliko patikrinimą, kurio metu vienai Kauno įmonei priklausančioje teritorijoje minėtas asmuo ir Rusijos pilietis užklupti vykdantys nelegalią veiklą. Iš vilkiko su rusiškais numeriais bako kuras buvo pumpuojamas į įmonės teritorijoje stovinčio nenaudojamo vilkiko kuro bakus. Rasta ir kuro perpylimo įranga – siurblys bei įpylimo pistoletai. Kuras pumpuotas į 3 metalines 200 litrų talpas, o plastmasinėje talpoje rasti 338 litrai degalų priklausė Rusijos piliečiui. Viso patikrinimo metu rasta beveik 900 litrų kuro. Kaip vėliau patvirtino paimti jo mėginiai – tai rusiškas dyzelinas. Rastas kuras konfiskuotas.

REKLAMA

„Patikrinimo metu Kazimieras Lapinskas negalėjo pateikti kuro įsigijimo dokumentų, rastos kuro talpyklos mokesčių inspekcijoje neregistruotos, nevesta ir kuro apskaita. Rusijos pilietis mokesčių inspektoriams patvirtino, jog atvyko pas Kazimierą Lapinską, norėdamas parduoti kurą, kadangi žinojo, kad pastarasis verčiasi šia veikla. Jis taip pat pažymėjo sutaręs 2,9 lt kainą už litrą. Nors kaunietis savo kaltę neigė, tačiau teismas, įvertinęs byloje surinktus faktus, patikrinimo medžiagą bei pareigūnų liudijimus, Kazimierą Lapinską pripažino kaltu dėl Biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimų“, – teigia Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas.

VMI primena, kad gyventojai apie prekybos kontrabandiniu kuru ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų