REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis susitiko su valstybinių parkų, biosferos rezervato ir gamtinių rezervatų direkcijų vadovais. Tikslas – aptarti valstybinių parkų ir rezervatų likimą.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime taip pat dalyvavo aplinkos viceministras Linas Jonauskas, Aplinkos ministerijos saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio departamento direktorius Vidmantas Bezaras, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktorė Rūta Baškytė, kiti Aplinkos ministerijos ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos darbuotojai ir kai kurių nevyriausybinių organizacijų atstovai.

REKLAMA

Susitikime aptartas Vyriausybės pavedimas Aplinkos ministerijai, susijęs su saugomų teritorijų institucinės sistemos peržiūra. Vyriausybės nurodė iki kovo 1 dienos įvertinti galimybę reorganizuoti iš valstybės biudžeto finansuojamas įstaigas, kuriose dirba mažiau kaip 20 darbuotojų, taip, kad tokio dydžio įstaigos nebūtų savarankiški juridiniai asmenys.

Nurodyto įstaigos dydžio nesiekia valstybinių gamtinių rezervatų, biosferos rezervato ir daugelis regioninių parkų direkcijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Saugomų teritorijų sistemą galima tobulinti, tačiau saugomų teritorijų direkcijų kaip juridinių asmenų panaikinimas turėtų didelių neigiamų pasekmių įgyvendinant gamtos apsaugos ir tvarkymo uždavinius“, – sakė V. Mazuronis.

Kalbėjusiųjų manymu, vieninga taisyklė dėl įstaigų, kuriose dirba mažiau kaip 20 darbuotojų, apjungimo (juridinių asmenų statuso atsisakymo) galbūt tinka Vilniuje veikiančioms siauro veiklos profilio įstaigoms, bet yra visiškai netinkama valstybinių parkų direkcijoms, kurių plataus profilio veikla vykdoma daugelyje Lietuvos regionų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos ministras, apibendrindamas diskusiją, pasiūlė tokius esminius Aplinkos ministerijos pozicijos elementus: 1) siūlyti palikti regioninių parkų direkcijas savarankiškais juridiniais asmenimis; 2) siūlyti dviejų valstybinių gamtinių rezervatų direkcijas sujungti su artimiausių regioninių parkų direkcijomis; 3) numatyti, kad kai kurios saugomų teritorijų direkcijų vykdomos bendrosios funkcijos, siekiant veiklos efektyvumo, bus centralizuojamos jų vykdymą perkeliant į Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą.

V. Mazuronis taip pat kvietė ateityje surengti daugiau panašių susitikimų, skirtų konkretiems saugomų teritorijų klausimams aptarti, pvz., dėl saugomų teritorijų tradicinio kraštovaizdžio išsaugojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų