REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien, vasario 25 d., Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje salėje vyko visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ padėkos vakaras, kurio metu buvo apdovanotos kauniečių iniciatyvos, labiausiai prisidėjusias prie šviesaus, sveiko, klestinčio, unikalaus bei laisvo miesto kūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu norime skatinti susidomėjimą miestiečių veiklomis, pagerbti iniciatyvų organizatorius, bei priminti, kad kiekvienas esame savaip kūrybiškas ir savo kūrybą galime puošti savo miestą Kauną”,- sako Visvaldas Matijošaitis, “Vieningo Kauno” lyderis.

REKLAMA

Šventinio vakaro metu koncertavo Jeronimas Milius, Kauno studentiškasis choras, renginį vedė aktorius Andrius Žiurauskas. Legendinės roko grupės „Antis“ įkūrėjas Algirdas Kaušpėdas visus nustebino sudrebindamas salę nauja, dar niekur negirdėta daina – „Budinkim Kauną!”.

„Ši daina skirta atpalaiduoti miesto energetiką, kad miestas suktųsi ir judėtų. Tikiuosi, kad ją išgirs tie žmonės, kurie liūdi matydami snaudžiantį miestą ir širdyje trokšta pokyčių Kaune“, – teigia visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ narys Algirdas Kaušpėdas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak organizacijos direktoriaus Povilo Mačiulio, jau tradicija tapę kauniečių iniciatyvų apdovanojimai šiais metais sulaukė dar didesnio populiarumo. Daugiau nei mėnesį vykusio internetinio balsavimo metu savo favoritus rinko beveik 4 tūkst. miestiečių. Iš 25 nominantų išrinkti penki laureatai buvo apdovanoti ąžuolo giles simbolizuojančiais meno kūriniais. Nugalėtojus gausiomis ovacijomis sveikino arti tūkstančio į apdovanojimus susirinkusių kauniečių.

„Kaunas yra nuostabus miestas, kurį puošia čia gyvenantys miestiečiai ir jų iniciatyvos. Todėl turime pasidžiaugti tomis kauniečių pastangomis, kurios praėjusiais metais davė miestui spalvų ir išskirtinių emocijų. Tikimės, kad kiekvienas šiandien apdovanotas nesustos vietoje ir toliau stebins kauniečius naujomis veiklomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nominacijos ir laureatai

„Šviesus Kaunas 2013“ nominacijoje nugalėjo festivalis „Senamiesčio žiogas“, kuris buvo nominuotas už tai, kad pačioje miesto širdyje kuria nepamirštamą kultūros ir gyvos muzikos oazę. Vasaros metu kauniečiai ir miesto svečiai laukiami festivalio „Senamiesčio žiogas“ renginiuose, kurie organizuojami Ryšių muziejaus kiemelyje „837“. Per septynerius metus festivalis tapo vienu iš didžiausių dainuojamosios poezijos renginių, sutraukiančių daug gyvos muzikos gerbėjų. „Unikalus Kaunas 2013“ nominacijoje nugalėtoju buvo išrinktas senelio išminčiaus piešinys. Jis buvo nominuojamas už unikalų buvusio industrinio pastato apipavidalinimą. 2013 m. „Fluxus ministerija” padovanojo miestui didžiulį piešinį ant buvusio batų fabriko „Lituanica” sienos. Unikalaus 260 kv. metrų dydžio piešinio, pavadinto „Senelis išminčius”, autoriai - Tadas Šimkus ir Žygimantas Amelynas. „Sveikas Kaunas 2013“ nugalėtojai – jaunimo organizuojami vakarėliai be svaigalų. Nuo 2013 m. Kauno mieste pradėti organizuoti vakarėliai, kuriuose jauni kauniečiai linksminasi be alkoholio ir kitokių svaigalų. Kaune renginius inicijuoja organizacija „Yoga Rave“ ir neformali grupė „Chill-out“. Vakarėliai sutraukia nuo 50 iki 250 pozityvių žmonių.

REKLAMA

„Laisvas Kaunas 2013“ nominaciją iškovojo projektas „Kas vyksta Kaune“. Šis projektas buvo nominuotas už tai, kad subūrė virtualią kauniečių bendruomenę. Portalas „Kas vyksta Kaune” tapo aktualiausių Kauno naujienų skleidėju internetinėje erdvėje. Šis projektas tapo populiarus dėl aktyvaus ir greito reagavimo į miesto kasdienes aktualijas, kritiško ir racionalaus požiūrio į mieste vykstančius procesus. Kauniečiai gali dalyvauti portalo turinio kūrime, pasidalinti naujienomis, diskutuoti miesto aktualiais klausimais. „Klestintis Kaunas 2013“ titulą iškovojo šių metų sensacija – palydovas „LitSat1”! Jis buvo nominuotas už tai, kad žengė žingsnį į kosmonautikos erdvę. Pirmasis Lietuviškas palydovas buvo sukurtas 2013 m. Kauno technologijos universiteto Elektronikos fakultete ir po kelių mėnesių atidėliojimų šių metų sausio pradžioje sėkmingai iškeltas į kosmosą. Šio palydovo iškėlimas yra pasiruošimas 2015 m. numatomiems tolesniems eksperimentams kosmose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų