REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. pavasarį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tariamo Lietuvos himno išniekinimo nutrauktas – tokių naujienų antradienį sulaukė performanso „Po Kudirka, arba patriarchams paliepus, mums panorėjus“ iniciatorės.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad menininkių veikloje nerasta nusikalstamos veikos požymių. „Laiminga diena! Ikiteisminis tyrimas, pradėtas 2013 gegužės 5 d., pagaliau nutrauktas. Trykštu džiaugsmu [...]“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė pasirodymo organizatorė dailininkė, poetė Vilma Fiokla Kiurė.

REKLAMA

Performansą „Po Kudirka, arba patriarchams paliepus, mums panorėjus“ surengusios V. F. Kiurė, poetė Ramunė Brunzaitė ir leidyklos „Kitos knygos“ redaktorė Aira Niauronytė buvo apkaltinos Lietuvos himno išniekinimu. Tyrimas buvo pradėtas, remiantis Baudžiamojo Kodekso (BK) 127-uoju straipsniu. Tiesa, performanso iniciatorės neigė siekusios himno išniekinimo, o kilusį skandalą vadino nesusipratimu.

Menininkės, kurioms grėsė kriminalinių nusikaltėlių statusas, susilaukė daug palaikymo iš žymių Lietuvos politikų, sociologų, meno ir pramogų pasaulio atstovų.

Performansą labiausiai kritikavo Tautininkų sąjungos Kauno pramonės skyriaus pirmininkas ir skundo iniciatorius Marius Jonaitis. Jis LRT.lt tuomet sakė, kad jam nepriimtinas pasirodė ne feminisčių pakeistas „Tautiškos giesmės“ tekstas, o pati pateikimo forma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų