REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį visoje Lietuvoje buvo organizuojami aplinkosaugininkų reidai. Jų metu inspektoriai tikrino, ar žvejai mėgėjai nežvejoja šiuo metu draudžiamų žvejoti lydekų, ar yra atsakingai pasiruošę žūklei ir ar turi leidimus žvejoti.

REKLAMA
REKLAMA

Reiduose dalyvavo 72 aplinkos apsaugos kontrolę vykdantys pareigūnai. Prie jų prisijungė 49 neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai.

REKLAMA

Aplinkosaugininkai visų regionų aplinkos apsaugos departamentų teritorijose patikrino daugiau kaip 300 vandens telkinių.

Reidų metu buvo patikrinta apie 1 500 žvejų. Iš jų leidimą žvejoti turėjo 1 039 mėgėjai. Savaitgalį žvejojo ir 362 žmonės, galintys tai daryti be leidimų (pensininkai, neįgalieji, vaikai iki 16 m.). Leidimais nepasirūpino ir be jų žvejojo 46 žmonės arba 3 proc. visų patikrintų žvejų.

Patikrinimas parodė, kad Lietuvos žvejai paiso poledinės žūklės taisyklių ir laikosi reikalavimo žengiant ant ledo turėti smaigus. Juos turėjo net 1 399 arba apie 97 proc. visų patikrintų žvejų.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimų metu surašyti 59 protokolai, 3 iš jų – už šiurkščius žvejybos taisyklių pažeidimus. Iš pažeidėjų paimti 57 žvejybos įrankiai. Nustatytas vienas žalos padarymo gamtai atvejis. Klaipėdos RAAD gavo pranešimą apie pastebėtus asmenis, žvejojančius naudojant ne mėgėjų žūklės įrankius ir traukiančius lydekas. Trims aplinkosaugos pareigūnams atvykus į nurodytą vietą, buvo aptikti 3 žvejojantys asmenys, kurie buvo ištraukę ant ledo šakotines, šalia jų gulėjo 8 lydekos. Jiems surašyti protokolai, konfiskuota 30 vnt. šakotinių ir paimtos žuvys. Jų gamtai padaryta žala siekia per 4 300 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį vienas pilietis nubaustas už važinėjimą sniego motociklu ant Platelių ežero ledo.

Vykstant reidams policijos pareigūnai sustabdė jiems įtarimų sukėlusį automobilį. Juo važiavę du piliečiai turėjo 17 lydekų ir kelias kitas žuvis. Pareigūnams jie aiškino žuvį pirkę Ukmergės turguje. Dėl šio įvykio atliekamas tyrimas.

Aplinkosaugininkų patikrinimai tęsis ir toliau. Siekiama, kad nedrausmingų ir neatsakingai tokiai žvejybai besiruošiančių pažeidėjų skaičius dar labiau sumažėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų