REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos mokslų akademijoje Vilniuje apdovanoti geriausi jaunieji mokslininkai, atliekantys fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykinius tyrimus. Sveikindamas perspektyvius jaunuosius tyrėjus švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pabrėžė mokslo ir verslo bendradarbiavimo ir investicijų į ateitį svarbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši apdovanojimų iniciatyva svarbi mums visiems – ir Lietuvos mokslui, ir verslui, ir valstybei. Pirmiausia todėl, kad skatina bendradarbiavimą tarp dviejų – fizinių ir technologijos – mokslo sričių, be kurių pažangos neįsivaizduojamas šiandieninis ir ateities pasaulis. Siekiant eiti į priekį moksle būtinas platus tarpdalykinis žvilgsnis“, – sakė švietimo ir mokslo ministras.

REKLAMA

Geriausiais pripažintų mokslinių darbų autoriams – 4-osios tarpdalykinės fizinių ir technologijos mokslų jaunųjų mokslininkų konferencijos laureatams – įteikti Mokslų akademijos diplomai ir paskirtos vardinės informacinių ir ryšių technologijų įmonių asociacijos INFOBALT stipendijos.

Kaip pabrėžė D. Pavalkis, aktyvus bendradarbiavimas tarp mokslo ir verslo būtinas sėkmingai mūsų šalies ateičiai. Todėl labai reikšminga verslo iniciatyva – žvelgti ne tik į šiandieną, bet ir į rytojų, investuojant į jaunimą investuoti į ateities išradimus ir technologijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek mokslininkai, tiek verslininkai žino: visa, kas nauja, ateina iš skirtingų sričių susitikimų, naujo, netikėto požiūrio į įprastus dalykus“, – sakė švietimo ir mokslo ministras, linkėdamas, kad jaunųjų tyrėjų skatinimo iniciatyva būtų sėkmingai tęsiama ir augintų tolesnes inovatyvaus bendradarbiavimo tarp mokslo ir verslo formas.

INFOBALT stipendijos įsteigtos siekiant remti jaunųjų tyrėjų vykdomus aktualius mokslinius tyrimus ir skatinti artimesnį bendradarbiavimą tarp Lietuvos mokslo ir verslo bendruomenių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų