REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenktynininkė Susie Wolff važiuos mažiausiai dvejose „Formulės-1“ pasaulio čempionato laisvose treniruotėse ir taps pirmąja moterimi per pastaruosius 20 metų, sėdusia prie bolido vairo oficialiose varžybose, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau už ją tai pavyko padaryti tik italei Giovannai Amati 1992metais. Apie S. Wolff dalyvavimą laisvose treniruotėse „Williams“ komanda pranešė pirmadienį.

REKLAMA

„2014 metai žada mano karjeroje didelius pokyčius. Esu dėkinga už „Williams“ ekipos palaikymą ir tikėjimą manimi“, - sakė lenktynininkė. Kaip rašo Motor.ru, neaišku, kaip ji pelnė komandos dėmesį. Arba dėl to, kad per 6 karjeros metus DTM lenktynėse „uždirbo“ 4 taškus, arba dėl to, kad ištekėjo už komandos bendrasavininko Toto Wolffo. Kad ir kaip ten būtų, nuo 2012 metų ji – „Williams“ komandos pilotė-testuotoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai tikras iššūkis ir aš tuo mėgaujuosi, – sakė 31 metų moteris. – Man tai bus puiki galimybė ir toliau padėti komandai.“

„Formulės-1“ lenktynėse uždirbti tašką iki šiol pavyko vienintelei moteriai – Lellai Lombardi. 1975 metais Barselonoje vykusiose lenktynėse ji finišavo šešta ir iškovojo 0,5 taško. Iš viso italė dalyvavo 17 „Grand Prix“ lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų