REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Narkotikų klystkeliai, arba kaip žmogus virsta gyvuliu

Apsvaigę lietuviai ir žudo, ir vagia, ir sėda prie vairo

Incidentas Ukmergėje, kai automobilis mirtinai traumavo paspirtuku važiavusį šešerių berniuką, o 22 metų vairuotojo organizme rasta marihuanos pėdsakų, priminė, kokį didelį pavojų visuomenei gali sukelti apsvaigę asmenys.

Incidentas Ukmergėje, kai automobilis mirtinai traumavo paspirtuku važiavusį šešerių berniuką, o 22 metų vairuotojo organizme rasta marihuanos pėdsakų, priminė, kokį didelį pavojų visuomenei gali sukelti apsvaigę asmenys.

REKLAMA

Dėl incidento Ukmergėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Bet vien pats faktas, kad vairuotojas buvo apsvaigęs nuo narkotikų, neleis bandyti išsisukti argumentu, jog vaikas į gatvę išriedėjo taip staigiai, kad net nespėta sureaguoti.

Balsas.lt primena keletą pastaraisiais metais policijos užregistruotų įvykių, kuriuose vienaip ar kitaip sudalyvavo nuo įvairių narkotinių ar psichotropinių medžiagų apsvaigę asmenys. Pasisekė, kad tam tikrais atvejais pareigūnai dar suspėjo užkirsti kelią galimai nelaimei ar nusikaltimui. Tačiau Ukmergės atvejis rodo, kad tą padaryti pavyksta toli gražu ne visada.

Vagystės iš automobilių

Šių metų sausio pabaigoje Ukmergės rajono policijos komisariato patruliai sulaikė du jaunuolius, įtariamus vagystėmis iš automobilių. Abu sulaikytieji buvo apsvaigę nuo narkotikų. Vilniaus apskrities VPK pranešė, kad patruliuojantys pareigūnai išgirdo suveikusią automobilio, signalizaciją. Patruliai, užsukę į aikštelę, išvydo du jaunuolius, bėgančius vaikų darželio link.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus pareigūnai sulaikė jaunuolius, kurie buvo pristatyti į policijos komisariatą, nustatytos jų tapatybės. Tai Ukmergės miesto gyventojas A.A. (gim. 1995 m.) ir jo bendras nepilnametis, gyvenantis Pivonijos seniūnijoje. Abu asmenys policijai jau buvo žinomi, nepilnametis vieną kartą teistas.

REKLAMA

Patikrinus sulaikytųjų kuprines, buvo akivaizdu, kad bendrai vykdė vagystes iš mašinų. Kuprinėse buvo rasti įvairūs įrankiai, kaukė, automagnetola, automobilių oro gaivikliai. Sulaikytiesiems A.A. ir jo nepilnamečiui draugui buvo atlikti testai dėl apsvaigimo nuo psichiką veikiančių medžiagų. Nustatyta, kad abu yra vartoję narkotinių medžiagų.

Vairavo apsvaigęs nuo amfetamino

2014 m. pradžioje, Trakų rajone Rykantų kaime patruliuojantys pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „Mazda 323“. Pareigūnai nustatė, kad dvidešimtmetis vilnietis automobilį vairavo neturėdamas teisės jo vairuoti. Apžiūrėję automobilį, patruliai bagažinėje rado ir kitus valstybinius numerius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, rastieji numeriai priklauso sustabdytam automobiliui, o ant jo buvo uždėti kitos transporto priemonės numeriai. Nustatyta, kad sustabdytas automobilis yra policijos ieškomas. Vairuotojo striukės kišenėje patruliai rado polietileninį maišelį su žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga, įtariama, narkotine medžiaga.

Jaunuolis buvo pristatytas į Trakų ligoninę. Jo šlapime medikai rado amfetamino. Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Už transporto priemonės vairavimą esant apsvaigus nuo narkotinių medžiagų ir neturint teisės vairuoti vairuotojui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užpuolė seserį

2013 metų lapkričio pabaigoje nepilnametis, kuris, kaip įtariama, buvo apsvaigęs nuo narkotikų, užpuolė seserį. Apie šį įvykį pranešė Ukmergės rajono policijos komisariatas. Ukmergės rajone Deltuvos seniūnijoje gyvenantis įtariamasis 1995 metais gimusią neblaivią savo seserį K.M. užpuolė parėjęs namo apie 1 valandą.

Lovoje gulėjusią merginą jis ėmė smaugti ir prakirto jai kaktą, ši prarado sąmonę. Tai pamatęs nepilnametis iš namų paspruko. Sekmadienį sulaikytas jaunuolis buvo blaivus, bet narkotikų patikrinimo testą atlikti atsisakė.

Žiauriai nužudytas taksistas

2013 rugsėjo pabaigoje Lietuvoje buvo įvykdyta itin žiauri žmogžudystė. Kaišiadorių rajone, Stasiūnų kaimo apylinkėse rastas peiliu subadytas 58 metų taksistas. Pareigūnai jo kūne suskaičiavo daugiau nei 20 dūrių.

REKLAMA

Nusikaltimo vietoje rastas peilis, kuriuo galėjo būti įvykdyta žmogžudystė. Praėjus septynioms valandoms po to, kai vietos gyventojai rado kūną, sulaikyti įtariamieji. Iš pradžių pareigūnai sulaikė nužudymu įtariamą jauną vyrą. Pirminiais duomenimis, jis buvo apsvaigęs nuo narkotikų.

Netrukus buvo sulaikytas ir antrasis nužudymu įtariamas vyras. Tiek jis, tiek jo bendras policijai yra puikiai žinomi. Anksčiau buvo įtariami vagystėmis, plėšimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų