REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nokia“ Barselonoje prasidėjusioje parodoje „Mobile Word Congress 2014“ pristatė savo išmaniųjų telefonų serijos „Nokia X“ modelius „Nokia X“, „Nokia X+“ ir „Nokia XL“. Tai pirmieji „Nokia“ išmanieji telefonai su „Android“ operacine sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad naujuosiuse telefonuose galima leisti „Android“ aplinkai skirtas aplikacijas, tačiau visi modeliai naudoja ne „Google“, o „Nokia“ ir „Microsoft“ paslaugas, tarp jų „Here“ skaitmeninius žemėlapius, „Outlook.com“ elektroninį paštą ir „OneDrive“ (buvęs „SkyDrive“) virtualų kaupiklį.

REKLAMA

„Nokia X“ serijos telefonai negali jungtis prie „Google Play“, oficialios „Android“ skirtų programėlių parduotuvės. Jiems tinkamas aplikacijas galima siųstis iš „Nokia Store“ ir kitų internetinių aplikacijų parduotuvių. Skelbiama, kad naujuosius telefonus valdanti operacinė sistema buvo sukurta „Android Open Source Project“ (AOSP) pagrindu.

Šių telefonų vartotojo sąsaja yra „pasiskolinta“ iš „Windows Phone“ OS: naudojamos garsiosios „plytelės“ ir „namų ekranas“, praneša „TechCrunch“. Pasak „Nokia“ atstovų, su šiais telefonais suderinamos ne visos, o tik apie 75 proc. „Android“ įrenginiams siūlomų aplikacijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nokia X“ ir „Nokia X+“ turi 4 colių įstrižainės ekranus, jų techninės savybės identiškos, išskyrus tai, kad „Nokia X+“ turi daugiau darbinės atminties (768 MB). Abiejuose modeliuose naudojami 2 branduolių procesoriai ir 3 MP fotokameros. „Nokia XL“ turi 5 colių ekraną ir 5 MP fotokamerą.

„Nokia X“ gali veikti su 2 SIM kortelėmis, turi IPS LCD technologijos 800 x 480 taškų raiškos ekraną, 1 GHz 2 branduolių „Qualcomm Snapdragon“ procesorių, 512 MB darbinės atminties, 4 GB kaupiklį, „microSD“ kortelių lizdą, GPS imtuvą, 1500 mAh bateriją.

Pranešama, kad „Nokia X“ telefonai rinkai pateikti jau nuo šios dienos, jie kainuos 89 eurus (apie 307 Lt). „Nokia X+“ ir „Nokia XL“ bus pateikti balandžio mėnesį ir kainuos atitinkamai po 99 ir 109 eurus (341 ir 376 Lt). Naujieji telefonai bus siūlomi įvairių korpuso spalvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų