REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos parlamentas pritarė J. Tymošenko paleidimo į laisvę įstatymui

Opozicijos lyderė gali išeiti iš kalėjimo jau pirmąją pavasario dieną (atnaujinta 19.30)

 Ukrainos parlamentas penktadienį didžiąja balsų dauguma pritarė įstatymui, kuris atveria kelią greitam opozicijos lyderės ir buvusios premjerės Julijos Tymošenko paleidimui į laisvę.

(atnaujinta 20.19)

Ukrainos buvusios ministrės pirmininkės Julijos Tymošenko teta Antonina Uljachina tikisi, kad jos dukterėčia laisvę išvys kovo 1 dieną – iki to laiko įmanoma atlikti visas reikalingas juridines procedūras.

„Jeigu šiandien priimtą įstatymą iš karto pasirašys (Rados pirmininkas Volodymyras) Rybakas, paskui (prezidentas Viktoras) Janukovyčius, ir (įstatymas) bus paskelbtas laikraštyje „Uriadovyj Kurjer“, advokatai tą pačią dieną pateikia dokumentus į koloniją, ir Julija Volodymyrovna išeina į laisvę“, – aiškino naujienų agentūrai „Interfax“ A.Uljachina penktadienį, kai parlamentas jau buvo priėmęs įstatymą dekriminalizuoti straipsnius, pagal kurios J.Tymošenko nuteista kalėti septynerius metus.

Visai įmanoma, kad išlaisvinimas įvyks kovo 1 dieną.

----------------

Iš 450 Aukščiausiosios Rados deputatų 310 parlamentarų balsavo už „įgaliojimų viršijimo“ įstatymo dekriminalizavimą; pagal šį įstatymą J.Tymošenko 2010 metais buvo nuteista kalėti septynerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Naująjį dokumentą dar turi pasirašyti Ukrainos prezidentas, tada jis įsigalios.

Buvusios premjerės advokatas Serhijus Vlasenka sako, kad, parlamentui priėmus šį įstatymą, dar prireiks ir atitinkamos teismo nutarties.

REKLAMA

„Tymošenko išlaisvinimui dar reikia teismo sprendimo“, – sakė jis penktadienį žurnalistams.

S.Vlasenka dar patikslino, kad teismo sprendimo prireiks, kai Aukščiausiosios Rados penktadienį priimtas įstatymas įsigalios; tik po teismo sprendimo J.Tymošenko išeis į laisvę.

Teismui priėmus teigiamą sprendimą, nebebus jokio pagrindo tęsti buvusios premjerės įkalinimą, pažymėjo advokatas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų