REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulaikytas jauną policininkę mačete sunkiai sužalojęs vyras

Paieškos užtruko beveik du mėnesius

Kalėdų naktį Šiauliuose įvykdyto nusikaltimo liudytoja buvo tamsi naktis, neužfiksavusi jokių nusikaltimo įkalčių.

Kalėdų naktį Šiauliuose įvykdyto nusikaltimo liudytoja buvo tamsi naktis, neužfiksavusi jokių nusikaltimo įkalčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau po dviejų mėnesių įtariamasis atsidūrė areštinėje ir jam buvo pareikštas įtarimas sužalojus merginą dėl chuliganiškų paskatų.

REKLAMA

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams nusikaltimą atskleisti padėjo kriminalistikos specialistų atliktas tyrimas.

Gruodžio 25-osios vidurnaktį Lyros gatvėje prie grupelės stovinčių jaunuolių, tarp kurių buvo ir 24 metų Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulė Otilija, privažiavo prabangus BMW markės automobilis, kurį vairavo moteris.

Pro langą iškišęs galvą vyras, kurio išvaizda bylojo apie išlenktą ne vieną taurelę alkoholio, pasveikino stovinčiuosius Kalėdų proga ir pavadino juos velniais. Nespėjus vaikinams ir merginoms atsipeikėti nuo tokio pasveikinimo, vyras iššoko iš automobilio ir, iš bagažinės išsitraukęs daiktą, panašų į mačetę, pradėjo juo sklaidytis, mosikuodamas į visas puses.

REKLAMA
REKLAMA

Gatvėje stovintys vaikinai puolė įsisiautėjusį BMW keleivį tramdyti, tačiau jau buvo per vėlu – mačetė kliudė Otilijos kairę ranką. Trys merginos pirštai buvo pakirsti ir tabalavo, iš jų trykštančio kraujo čiurkšlės nudažė šaligatvio plyteles.

Mačete apsiginklavęs vyras įšoko į BMW ir spruko iš įvykio vietos. Iškviesti medikai sužalotą merginą skubiai išvežė į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Plastinės rekonstrukcijos chirurgijos centrą.

Jai diagnozuotos keturių rankos pirštų pjautos žaizdos, lenkiamųjų sausgyslių pažeidimai, pirštų arterijų ir nervų pažeidimai. Otilijai buvo atlikta operacija. Laimei, sėkminga. Operatyvumas merginai išgelbėjo ranką. Nors šiuo metu ji dar gydosi, tačiau artimiausiu metu planuoja grįžti į tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, pradėjusiems tirti šį nusikaltimą ir iš pradžių neturėjusiems net už ko užsikabinti, netikėtai į rankas pateko šio nusikaltimo įrankis. Praėjus porai dienų po nusikaltimo, jį į komisariatą atnešė nukentėjusiosios kolega – patrulis, gyvenantis netoli nusikaltimo vietos.

Pasirodo, jis prie daugiabučio kieme stovėjusio savo automobilio rado numestą mačetę ir ją pasiėmė, pamanęs, kad bus neblogas daiktas krūmams kirsti. Tačiau atėjęs į tarnybą ir išgirdęs apie sužalotą savo kolegę, suprato, kad tai, ko gero, įrankis, kuriuo mergina buvo sužalota.

REKLAMA

Tyrėjai nedelsdami paskyrė mačetės kriminalistinį tyrimą ir pastarosiomis dienomis sulaukė specialistų išvadų, kurios identifikavo nusikaltimu įtariamą asmenį. Panevėžyje gyvenančiam penkis kartus už vagystes bei viešosios tvarkos pažeidimus teistam O. B. antrankiai buvo uždėti vasario 19 d. jo paties namuose. 29 metų vyras dėl savo nusikalstamos veiklos reikalų yra turėjęs ne tik su Lietuvos, bet ir Danijos teisėsauga. Už tai jis buvo iš šios šalies net deportuotas.

O. B. pripažino, kad per Kalėdas jis svečiavosi Šiauliuose. Nors jo sąmonė ir buvo aptemdyta alkoholio, susitikimą su jaunuolių grupe Lyros gatvėje jis prisiminė ir dėl to gailėjosi. Vyrui pareikštas įtarimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų