REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

UAB “Sphaera” jau įpusėjo įgyvendinti investicinį projektą “Istorinio sandėlio prie Danės upės pritaikymas turizmo paslaugų teikimui“. Rekonstruojamas kultūros paveldo objektas (Žvejų g. 18A, Klaipėda) taps viešbučiu „Hotel Michaelson“.

REKLAMA
REKLAMA

Statinys, kuriame įsikurs viešbutis pastatytas ant buvusios pilies apsauginio pylimo (ravelino) prie pat Danės upės. Manoma, kad pirmasis šių sklypų savininkas buvo pirklys Epraheimas Michaelsonas. Todėl ravelinas tarp pilies fosos ir Danės upės gavo Michaelsono vardą.

REKLAMA

1996 m. pastatas įtrauktas į Kultūros paveldo registrą, o 2005 m. pripažintas kaip valstybės saugomas, kompleksą (kartu su sandėliu, esančiu Žvejų g. 18) sudarantis objektas.

Šiuo metu XVIII amžių menančiame pastate jau yra baigti visi pastato išorės darbai – renovuotas mūro paviršius, sustiprintos arkinės sąramos, įdėti nauji mediniai langai, langinės, durys, pakeista stogo danga, o darbai persikėlė į pastato vidų.

Siekis – išsaugoti istorinę vertę

Pasak įmonės kuriančios „Hotel Michaelson“ interjerą „Adelonas“ direktorės Lolitos Mikalauskienės, pagrindinė užduotis projektuotojams – išsaugoti istorinį paveldą, tuo pačiu iš asketiškų sandėlio erdvių sukuriant elegantišką viešbučio interjerą. Todėl stengiamasi atnaujinti, nuvalyti ir išsaugoti kuo daugiau autentiškų detalių, restauruoti kaip įmanoma daugiau viduje esančių originalių elementų – sienų, medinių atramų, sijų. Viešbučio interjere planuojama įrengti stiklo atitvarą, kuri saugos ir kartu eksponuos XVIII amžių menančias autentiškas sienas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak įmonės „Adelonas“ architektės Dovilės Sitavičiūtės, „Hotel Michaelson“ interjero išskirtinumas - autentiškų XVIII a. detalių ir šiuolaikinės elegancijos bei komforto sintezė. Kuriant „Hotel Michaelson“ interjerą bus naudojamos tik natūralios aukščiausios kokybės medžiagos, metalo, akmens ir stiklo detalės: „Sudėtingiausias uždavinys - iš grubaus asketiško sandėlio pastato, su keliomis didelėmis erdvėmis, sukurti jaukias, elegantiškas viešosios paskirties ir gyvenamąsiais erdves viešbučio svečiams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Mikalauskienės, baldai visoms viešbučio erdvėms bus kuriami pagal specialų užsakymą, taip pat ieškoma autentiškų XVIII a. interjero dekoro detalių ir baldų visoje Europoje. Kuriant interjerą bus atsižvelgta ir į geografinę viešbučio padėtį. Tai kad viešbutis įsikūręs ant Danės upės kranto ir šalia marių, „Hotel Michaelson“ interjere planuoja naudoti ir marinistinius dekoro elementus.

Viešbučio erdvėse – netradiciniai sprendimai

Architektai pirmajame pastato aukšte suprojektavo pakylą - balkono pavidalo pusaukštį, taip vadinamąją – antresolę. Ji viešbučio svečiams atvers pastato istorinę vertę -  visą senojo sandėlio erdvę bei jos konstrukcijų grožį.

REKLAMA

„Hotel Michaelson“ interjerą kuriančio „Adelono“ direktorė pasakojo, kad konferencijų ir verslo susitikimų zoną nuspręsta įrengti vyno pusrūsyje, taip sukuriant neoficialią, šiltesnę aplinką. Konferencijų salė/ vyninė bus skirta nedidelėms auditorijoms. „Erdvė bus pritaikyta vyno degustacijoms, nedideliems įmonių susirinkimams, pobūviams neoficialioje aplinkoje. Ši išskirtinė viešbučio erdvė skirta gurmanams, todėl čia bus galima pasimėgauti rūšiniais vynais, konjakais, delikatesiniais užkandžiais“, - sakė L.Mikalauskienėnė.

REKLAMA

Pirmame viešbučio aukšte bus įrengtas 40 vietų restoranas su atskiru išėjimu į lauką. Vasaros metu veiks lauko terasa, kuri, tikimasi, taps miesto svečių ir gyventojų mėgiama vieta.

Pasak „Adelono“ direktorės, unikalus sprendimas – atvira virtuvė ( maisto gaminimo studija) pirmojo aukšto antresolėje: „Tai naujovė Lietuvoje, nes nei vienas viešbutis neturi tokios erdvės, kuri suteiks galimybę viešbučio svečiams rengti kviestines, parodomąsias vakarienes. Patys svečiai galės gaminti savo draugų kompanijai arba organizuoti renginius ir kviestis virtuvės šefus, kurie atviroje virtuvėje, svečių akivaizdoje, pagamintų kulinarinius šedevrus. Ši erdvė bus atskirta nuo restorano. Čia bus tiekiami pusryčiai viešbučio svečiams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešbučio erdvėse planuojama įrengti Lietuvos menininkų galeriją. Tikimasi, kad viešbutis ir jo išskirtinės erdvės taps kultūros traukos objektu visame pajūryje.

Viešbučio antrame ir trečiame aukštuose bus įrengta 16 dviviečių kambarių, kurie pagal poreikį galės būti transformuojami (jungiami) į keturviečius. Visų kambarių stilistika vientisa – pabrėžianti statinio autentiškumą, eleganciją ir komfortą.

Visa projekto vertė siekia 5 800 000 litų, jo finansavimui yra skirta 2 290 028 litų Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų