REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė penktadienio rytą apsilankė VyriausioJOje rinkimų komisijoje (VRK), kur įteikė reikalingus dokumentus ir tapo oficialia pretendente į kandidatus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Šeštadienį vyks VRK posėdis, kuriame bus sprendžiama, ar dokumentus įteikusiems pretendentams nėra jokių kliūčių dalyvauti rinkimuose. Po šio posėdžio komisija pretendentams išduos parašų rinkimo lapus. Iki kovo 27 dienos pretendentai privalės surinkti 20 tūkst. jiems palankumą išsakiusių žmonių parašų.

„Manau, kad Lietuvos žmonės turės atsakyti į klausimą, kuo esu geresnė už kitus kandidatus. Jie spręs, kuris iš mūsų yra geriausias. Taigi, ne mums girtis patiems, – po atliktos procedūros kalbėjo D. Grybauskaitė. – Antrame rinkimų ture norėčiau susitikti tik su žmonėmis akis į akį. Pradėtus gerus darbus reikia tęsti, reikės ir naujų, nes viskas keičiasi ir iššūkių būna nuolat.“

Paklausta, kiek ketina išleisti pinigų rinkimų kampanijai, prezidentė griežtai atsakė: „Kuo mažiau.“

„Esu nepriklausoma kandidatė, neturiu jokio biudžetinio ar partinio finansavimo. Išlaidos bus labai kuklios. Galiu remtis tik Lietuvos žmonėmis ir jų labai nedidele pagalba. Norėčiau, kad išlaidos būtų minimalios, – sakė D. Grybauskaitė. – Noriu pasakyti, kad Lietuvos įstatymai nenumato rinkimams skirtų atostogų veikiančiam prezidentui. Turėsiu atlikti ir savo pirmines pareigas. Rinkimų kampaniją mėginsiu derinti. Specialių renginių bus labai mažai arba visai nebus.“

REKLAMA
REKLAMA

Ji išsakė ir savo nuomonę apie referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams. „Lietuvos žemė pirmiausia turi priklausyti Lietuvos žmonėms. Būtinas įstatymas, kuris užtikrintų saugiklius, kaip ir visose europinėse valstybėse: dirbamoji žemė pirmiausia turi priklausyti tos šalies piliečiams. Manau, kad vienokiu ar kitokiu būdu Lietuvos Vyriausybė ir Seimas tai užtikrins“, – savo viltis išsakė prezidentė.

REKLAMA

Žurnalistams užsiminus, kad daugiausia kritikos strėlių šiuo metu laido buvęs jos patarėjas Linas Balsys, prezidentė atsisakė komentuoti kitų pretendentų ir konkurentų galimybes. „Tai jų garbės ir sąžinės reikalas“, – nukirto šalies vadovė.

Ukrainos klausimu ji išsakė nuomonę, kad numatytos sankcijos šaliai yra nepakankamos.  Praktiškai jų nėra. Dabartinės valdžios veiksmus galima laikyti nusikalstamais prieš savo tautą. Palaikysiu griežčiausias sankcijas prieš tokią valdžią“, – sakė D. Grybauskaitė.

VRK informavo, kad tradiciškai kiekvienam kandidatui išduoda po 2 tūkst. lapų parašams, kuriuose gali savo valią išreikšti net 70 tūkst. balsavimo teisę turinčių Lietuvos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį VRK jau apsilankė „darbiečių“ pretendentas Artūras Paulauskas, buvęs šalies vadovės patarėjas L. Balsys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, signataras Rolandas Paulauskas, Valstiečių ir žaliųjų partijos keliamas Bronis Ropė.

Savo dokumentus pristatyti į VRK dar žada Seimo narys Naglis Puteikis ir Kristina Brazauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų